Ungureanu: O pată pe obrazul Executivului înseamnă o pată pe obrazul fiecărui român

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, miercuri, la Zalău, răspunzând unei întrebări, că el, ca profesor universitar, nu a furat niciodată, pentru că plagiatul este un furt, susţinând că "o pată pe obrazul Executivului înseamnă o pată pe obrazul fiecărui român".

758 afișări
Imaginea articolului Ungureanu: O pată pe obrazul Executivului înseamnă o pată pe obrazul fiecărui român

Mihai Răzvan Ungureanu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Întrebat cum comentează declaraţia primului ministru Victor Ponta, potrivit căreia Guvernul pe care îl conduce este cel mai cinstit pe care l-a avut România, Mihai Răzvan Ungureanu a răspuns:

"Daţi-mi voie să nu comentez acest lucru atâta vreme cât eu, ca profesor universitar, nu am furat niciodată, pentru că plagiatul este un furt. Îmi pare rău că aceste lucruri se întâmplă şi sper ca ele să nu definească imaginea unui Executiv care, indiferent de susţinerea politică, este al României".

Ungureanu a adăugat că "o pată pe obrazul Executivului înseamnă o pată pe obrazul fiecărui român".

El a afirmat că va veni vremea când România va strânge iar cioburile, deşi ar trebui să construiască.

"Mă mai gândesc la ceva: va veni vremea - poate curând, poate cu un pic de răbdare - când iar vom fi nevoiţi să strângem cioburile. Ar fi păcat, pentru că munca noastră este să construim. Am spus atunci cu toţii: suntem aici ca să construim, nu ca să peticim. Nu vreau să strângem cioburile de pe urma celor care prăpădesc România. În niciun fel", a declarat Ungureanu.

Mihai Răzvan Ungureanu a participat, miercuri, la Zalău, la lansarea candidaţilor PDL Sălaj. Evenimentul a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău, la acesta participând aproape 800 de persoane.

Victor Ponta declara, în 28 aprilie, la evenimentul lansării candidaţilor USL Bistriţa-Năsăud, că a stabilit schema Guvernului în cursul dimineţii, împreună cu Crin Antonescu, pe drum spre Braşov, iar Guvernul pe care îl va propune va fi "cel mai cinstit" pe care România l-a avut.

"Astăzi (sâmbătă - n.r.), de dimineaţă, pe drumul spre Braşov, cu Crin Antonescu, am stabilit schema Guvernului şi chiar şi o mare parte dintre oamenii care vor conduce ministerele. Nu avem nevoie nici de negocieri, nici de târguieli, nici de cine ştie ce proporţii între PSD-PNL-PC. Am făcut această listă cu un singur gând: în următoarele şase luni, Guvernul USL este obligat să fie cel mai competent Guvern pe care l-a avut România şi, mai mult decât orice, cel mai cinstit Guvern pe care l-a avut România", declara atunci Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, că Ioan Mang a solicitat să fie eliberat din postul de ministru al Educaţiei, cerere pe care a acceptat-o pentru a-i permite acestuia ca, fără presiunea portofoliului, să "restabilească adevărul" în urma acuzaţiilor de plagiat.

Interimatul la conducerea ministerului va fi asigurat de către ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, urmând ca în termenul legal de 45 zile să fie nominalizat un alt ministru.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici