USR a semnat pactul politic de la Cotroceni: Un prim pas spre transformarea CCR într-un arbitru adevărat şi neutru/ Tomac, PMP: Am semnat din convingere

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, joi, la semnarea acordului naţional care vizează consolidarea parcursului european al României, că pactul reprezintă un prim pas dintr-o construcţie în cadrul căreia, alături de iniţiativa "Fără penali", CCR trebuie să devină un arbitru adevărat şi neutru.

521 afișări
Imaginea articolului USR a semnat pactul politic de la Cotroceni: Un prim pas spre transformarea CCR într-un arbitru adevărat şi neutru/ Tomac, PMP: Am semnat din convingere

USR a semnat despre pactul politic de la Cotroceni: Un prim pas spre transformarea CCR într-un arbitru adevărat şi neutru

"USR a semnat acest acord naţional pentru că el conţine ceea ce de trei ani în Parlamentul României, în toate judeţele României şi în diaspora, USR a susţinut, că România trebuie să fie un stat de drept, că România trebuie să fie un stat în care justiţia să funcţioneze independent şi să fie o putere respectată. Acest pact este prima piesă dintr-o construcţie care trebuie să conţină şi "Fără penali în funcţii publice", este cel mai simplu instrument pe care noi, ca societate şi un milion de români au confirmat lucrul acesta, putem să-l introducem în Constituţie pentru ca politica românească să devină ceva mai bună. Acest pact este de asemenea un prim pas dintr-o construcţie unde, alături de "Fără penali", trebuie să transformăm Curtea Constituţională într-un arbitru adevărat şi neutru al funcţionării statului, iar justiţia şi legile justiţiei să fie corectate", a declarat Dan Barna, la Palatul Cotroceni.

Preşedintele României şi liderii PNL, USR, PMP şi Pro România au participat la Cotroceni la ceremonia de semnare a Acordului politic naţional care vizează consolidarea parcursului european al României.

Iohannis a precizat că propune ca cei care vor semna pactul să se angajeze să transpună în legislaţie în cel mai scurt timp măsurile necesare asigurării respectării atât în ţară, cât şi în străinătate a exercitării depline şi efective a dreptului de vot de către cetăţenii români.

Tomac, despre pactul politic propus de Iohannis: Am semnat din convingere

Liderul PMP Eugen Tomac a declarat că a semnat din convingere acordul politic naţional iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis, precizând că partidul pe care îl conduce este deschis şi la semnarea altor acorduri pe diferite teme majore, precum educaţie, sănătate sau Republica Moldova.

„În numele colegilor din PMP, ne-am aşezat şi noi semnătura pe acest acord politic pe care l-aţi iniţiat, din convingere”, a afirmat Eugen Tomac, joi la Palatul Cotroceni, precizând că PMP crede în valori precum democraţia, libertatea şi parcursul european al României.

Liderul PMP a adăugat că speră ca toţi politicienii vor înţelege mesajul pe care l-au transmis românii la alegerile europarlamentare şi referendumul din 26 mai.

„Sper că toţi politicienii vor înţelege mesajul transmis de români pe 26 mai. Îmi doresc domnule preşedinte, aşa cum v-am spus şi la consultări, şi vom răspunde cu aceeaşi deschidere, ca atunci când ne veţi invita pentru un acord legat de educaţie, sănătate, de diaspora pe teme mari, ce ţin de priorităţile ţării. Chiar şi un acord pentru Republica Moldova. PMP va răspunde cu deschidere”, a completat Tomac.

Preşedinţii PNL, USR, PMP şi Pro România, Ludovic Orban, Dan Barna, Eugen Tomac şi respectiv Victor Ponta au semnat alături de Klaus Iohannis acordul politic naţional pentru consolidarea parcursului european al României, în cadrul unei ceremonii organizat de şeful statului la Palatul Cotroceni.

 

Taguri:
dan barna,
cotroceni,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici