USR, despre ahiva SIPA: Persoanele care au avut acces şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu

Purtătorul de cuvânt al USR Dan Barna a declarat joi că persoanele care au avut acces la arhivele SIPA şi-au îndeplinit atribuţiile delegate de ministrul Justiţiei şi că arhiva nu poate fi oricum desecretizată. Barna: Legea actuală nu permite o desecretizare gen Wikileaks.

156 afișări
Imaginea articolului USR, despre ahiva SIPA: Persoanele care au avut acces şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu

USR, despre ahiva SIPA: Persoanele care au avut acces şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu

”Lista care a fost prezentată ca un mare element de desecretizare, observăm că de fapt este o listă a unor persoane care, în exercitarea atribuţiilor pe care le aveau în acel moment, delegate de Ministerul Justiţiei, au avut acces în această arhivă, deci practic lucruri relevante pentru societate într-adevăr nu există. (...) Ştirea de astăzi este, de fapt, o pseudo-ştire care continuă să polueze agenda publică”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al USR Dan Barna.

USR susţine preluarea de către Arhivele Naţionale sau de către o structură precum CNSAS a arhivelor SIPA, singurele în măsură să administreze aceste documente. Totodată, USR condamnă faptul că a existat, după revoluţie, o astfel de structură care, de fapt, arată că ”democraţia a fost continuată de urmaşii Securităţii”, arhiva ajungând să aibă rolul de ”sperietoare”.
”Trebuia să nu existe deloc. (...)Ceea ce este important este ca această arhivă să nu ajungă în control sau pe mâini politice pentru că astfel, rolul ei de sperietoare ar deveni unul activ”, a mai spus Barna, precizând că arhiva nu are, din punct de vedere legal, cum să fie desecretizată.

Ministerul Justiţiei a publicat, joi, lista celor care au avut acces în arhiva SIPA după desfiinţarea acesteia, fiind consemnate 22 de vizite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici