USR propune desfiinţarea Inspectoratelor Şcolare: PNL merge pe urmele PSD în Educaţie

USR propune desfiinţarea Inspectoratelor Şcolare, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX. Uniunea acuză Guvernul PNL că merge „pe urmele PSD în Educaţie”.

2844 afișări
Imaginea articolului USR propune desfiinţarea Inspectoratelor Şcolare: PNL merge pe urmele PSD în Educaţie

USR propune desfiinţarea Inspectoratelor Şcolare

„De 30 de ani vedem cum sistemul de educaţiei este ţinut captiv mediocrităţii, servind mai degrabă grupurilor de interese din politică decât educarea copiilor. O reformă reală a Educaţiei, pe lângă măsuri care să aibă în centru elevul şi profesionalizarea dascălilor, trebuie să cuprindă şi desfiinţarea Inspectoratelor Şcolare. Instituţiile sunt câmp de bătaie sau răsplată pentru oamenii de partid, iar criteriul competenţei este un factor secundar. Acelaşi lucru îl vedem, zilele acestea, şi la ministrul Educaţiei care a înlocuit 19 inspectori şcolari generali cu nişte membri de partid.

Sunt practici pesediste, doar că diferă culoarea carnetului de partid, din roşu s-a făcut galben. În continuare avem de-a face cu o politizare extremă a sistemului de educaţie, iar reforma mult promisă de doamna Anisie e apă de ploaie. USR propune desfiinţarea Inspectoratelor pentru a rupe lanţul vicios al controlului politic asupra sistemului de educaţie”, transmite deputatul USR Cristina Iurişniţi, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Astfel, USR propune, în programul de guvernare pentru 2020, desfiinţarea Inspectoratelor Şcolare, iar rolul acestora să fie transferat către consiliile de administraţie.

O altă propunere a USR, potrivit comunicatul remis MEDIAFAX, prevede întărirea rolului părinţilor în consiliile de administraţie şi în activităţile şcolare.

„Depolitizarea sistemului de educaţie este un prim pas către o reformă profundă, până atunci orice măsură nu este decât un joc de glezne pentru a mima interesul pentru educaţia din România, iar pierzătorii sunt generaţiile viitoare condamnate la analfabetism funcţional şi abandon şcolar, criterii la care suntem fruntaşi în UE.”, mai transmite deputatul USR Cristina Iurişniţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici