USR sesizează Curtea de Conturi cu privire la cheltuielile făcute de companile Primăriei Bucureşti: Cu aceşti bani s-ar fi cumpărat nu 400 ci 600 de autobuze

Uninea Salvaţi România (USR), filiala Bucureşti, a anunţat, luni, că va sesiza Curtea de Conturi în legătură cu cheltuielile făcute în ultimele luni de către companiile municipale, nou înfiinţate de Primăria Municipiului Bucureşti.

1691 afișări
Imaginea articolului USR sesizează Curtea de Conturi cu privire la cheltuielile făcute de companile Primăriei Bucureşti: Cu aceşti bani s-ar fi cumpărat nu 400 ci 600 de autobuze

USR sesizează Curtea de Conturi cu privire la cheltuielile făcute de companile Primăriei Bucureşti: Cu aceşti bani s-ar fi cumpărat nu 400 ci 600 de autobuze

USR acuză faptul că PMB ar face cheltuieli nejusitificat de mari, prin noile companii municipale, şi că va sesiza Curtea de Conturi în această privinţă.

„Prin majorarea de capital care va fi decisă în CGMB (n.r. – şedinţa de marţi, 19 decembrie), aceste companii ar urma să primească nu mai puţin de 60 de milioane de euro, bani care ar trebui să fie cheltuiţi în 9 zile lucrătoare, câte mai sunt până la finalul acestui an. Această majorare vine la doar trei luni de la precedenta capitalizare, urcând suma totală primită de Companii la 175 de milioane de euro, adică a şasea parte din bugetul Capitalei”, se arată într-un comunicat remis, luni, de USR Bucureşti.

Potrivit preşedintelui USR Bucureşti, Roxana Wring, companiile municipal ar reprezenta un experiment costisitor la care sunt supuşi bucureştenii, împotriva voinţei lor.

"Este un experiment administrativ care nu are niciun corespondent în Europa şi care, mai devreme sau mai târziu, se va prăbuşi, cu consecinţe dramatice pentru bugetul Capitalei. Bucureştenii trebuie să ştie că din banii transferaţi anul acesta la Companiile municipale s-ar fi putut cumpăra nu 400 de autobuze, ci 600. Din păcate, în loc să rezolve problema traficului, Gabriela Firea a decis înfiinţarea unor companii care toacă banii pe autoturisme, pe chirii şi pe salarii inutile”, a declarat Roxana Wring.

Aeasta mai susţine că sumele alocate companiilor ar fi egale cu banii cheltuiţi în primele 11 luni de toate spitalele din administrarea Primăriei. De asemenea, Wring susţine că banii alocaţi nu ar merge spre dezvoltare sau investiţii, ci spre maşini pentru directori, chirii, cheltuieli de întreţinere sau chiar pentru achiziţii aberante.

„Aceste companii vor plăti în total 12 milioane de lei pentru achiziţionarea a 121 de maşini, dintre care mai bine de jumătate sunt autoturisme pentru şefii şi directorii din cele 22 de companii. Se mai plătesc apoi încă 10 milioane de lei pentru chirii şi cheltuieli de funcţionare. Şi apoi se adaugă şi tot felul de cheltuieli aberante, cum ar fi: 8,7 milioane de lei pentru panouri LED, 8 milioane pentru un teren şi un imobil destinate Companiei de Protecţie Civilă şi Voluntariat, aproape 1 milion de lei pentru un studiu de prefezabilitate”, a mai spus Roxana Wring.

USR a solicitat PMB să transmită costul total al tuturor evenimentelor organizate cu ocazia sărbătorilor de iarnă de către direcţiile proprii şi de către instituţiile aflate în subordine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici