USR şi MRÎ cer alegeri anticipate după raportul MCV

Uniunea Salvaţi România şi Mişcarea România Împreună, fondată de fostul premier Dacian Cioloş au transmis, miercuri, un apel comun pentru declanşarea de alegeri anticipate ca urmare a criticilor formulate în raportul MCV.

187 afișări
Imaginea articolului USR şi MRÎ cer alegeri anticipate după raportul MCV

USR şi MRÎ cer alegeri anticipate după raportul MCV

„Apel comun USR şi RO+: Semnalul de alarmă transmis de la Bruxelles trebuie să trezească toţi politicienii responsabili pentru a declanşa demisia Guvernului Dăncilă şi alegerile anticipate. Uniunea Salvaţi România şi Mişcarea România Împreună (RO+) fac un apel către politicienii responsabili să înţeleagă gravitatea semnalului transmis de la Bruxelles şi să acţioneze în interesul României şi al românilor trimiţând de urgenţă Guvernul Dăncilă la coşul de gunoi al istoriei. De asemenea, facem un apel la acţiune, în ultimul ceas, pentru a declanşa alegeri anticipate. Aceasta este forma democratică prin care se redă cetăţenilor posibilitatea să-şi aleagă singuri viitorul ţării: gaşca infracţională Dragnea sau România europeană!”, precizează reprezentanţii celor două formaţiuni într-un comunicat de presă publicat site-ul USR.

Potrivit sursei citate, PSD şi ALDE ar fi vinovate de „devieri de la statul de drept”.

„Ieri a fost transmis un ultim semnal de alarmă pe care autorităţile europene îl dau, clar şi răspicat, în ceea ce priveşte abuzurile şi devierile de la statul de drept ale actualei coaliţii PSD-ALDE. USR şi RO+ îşi exprimă îngrijorarea faţă de reacţiile din partea liderilor PSD-ALDE la publicarea raportului MCV, care nici după ce partenerii europeni le-au pus oglinda în faţă nu vor să recunoască că subminează statul de drept din România şi îndepărtează ţara noastră de valorile europene. Această coaliţie periculoasă a modificat Legile Justiţiei şi Codurile Penale fără să ceară avizul Comisiei de la Veneţia, a minţit cu neruşinare ambasadele şi oficialii europeni, şi-a gazat proprii cetăţeni încălcând drepturile şi libertăţile pe care UE le protejează, a adoptat legi care intimidează societatea civilă şi a încercat să restricţioneze libertatea presei. Nu se mai poate continua aşa, vrem o Românie care să meargă înainte în Uniunea Europeană. O Românie care să conteze în Europa şi să lucreze acasă la consolidarea democraţiei, întărirea statului de drept şi la prosperitatea propriilor cetăţeni”, au transmis reprezentanţii USR şi MRÎ.

Cele două partide spun că sunt gata pentru discuţii între toate partidele parlamentare.

„Uniunea Salvaţi România şi Mişcarea România Împreună cer parlamentarilor coaliţiei PSD-ALDE care nu sunt şantajaţi de gaşca infracţională a lui Liviu Dragnea să înţeleagă gravitatea momentului şi să acţioneze în interesul celor care i-au ales. USR şi RO+ sunt gata să găsească cadrul necesar pentru discuţii cu reprezentanţii tuturor partidelor parlamentare şi să faciliteze dialogul cu toate forţele democratice din societatea civilă pentru a scăpa România de un grup infracţional care ne periclitează viitorul european”, conform sursei citate.

Preşedintele USR, Dan Barna, a transmis că Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu „văd în UE principala stavilă în calea acaparării totale a României”, în timp ce preşedintele fondator al MRÎ, Dacian Cioloş, a spus că „este o urgenţă” plecarea de la conducere a PSD şi ALDE.

În România, adoptarea legilor justiţiei şi presiunile asupra independenţei sistemului judiciar, în special asupra DNA, au generat dubii privind ireversibilitatea progreselor înregistrate de ţara noastră, a anunţat Comisia Europeană, recomandând în MCV suspendarea procedurilor în cazul procurorilor de rang înalt.

Pe de altă parte, monitorizarea Bulgariei în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) s-ar putea încheia în anul 2019, a declarat marţi Frans Timmermans, prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici