V. Turcan: Boc a primit onorul la parada de 1 Decembrie, fiind vorba de reprezentare nu de interimat

Preşedintele l-a delegat pe premier în urmă cu două zile să primească onorul la parada de 1 Decembrie, fiind chestiune de reprezentare şi nu de interimat, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al şefului statului, Valeriu Turcan, sugerând că informaţiile confuze vin din "zona" lui Geoană.

24 afișări
Imaginea articolului V. Turcan: Boc a primit onorul la parada de 1 Decembrie, fiind vorba de reprezentare nu de interimat

V. Turcan: Boc a primit onorul la parada de 1 Decembrie, fiind vorba de reprezentare nu de interimat (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Presedintele Traian Băsescu l-a delegat pe primul ministru în urmă cu două zile să primească raportul la parada de 1 Decembrie. Este o situaţie de reprezentare şi nu una de interimat al funcţiei. România nu se află în situaţia de predare constituţională a atribuţiilor şefului statului, astfel incât domnul Geoană să fie nevoit să primească raportul", a declarat Turcan.

De asemenea, Turcan a apreciat drept regretabil faptul că "diverse persoane, probabil din zona domnului Geoană", încearcă să creeze confuzie, "distribuind pe surse informaţii false".

"Este regretabil faptul că diverse persoane, probabil din zona domnului Geoană, încearcă să creeze confuzie, distribuind pe surse informaţii false", a afirmat purtătorul de cuvânt al şefului statului..

Premierul Emil Boc a primit onorul miercuri, în debutul paradei de Ziua Naţională, şeful statului fiind plecat în Kazahstan la summitujl OSCE. La paradă a fost prezent şi preşedintele Senatului, Mircea Geoană, care, potrivit Constituţiei, este al doilea om în stat.

Premierul Emil Boc a declarat, întrebat în legătură cu faptul că el a fost cel care a primit onorul în absenţa şefului statului, deşi preşedintele Senatului este al doilea om în stat, că "protocolul este cel care a stabilit" şi că preşedintele l-a desemnat în acest sens.

Întrebat dacă nu i se părea normal ca, la începutul paradei militare de Ziua Naţională onorul să-i fie dat lui Mircea Geoană, în calitate de preşedinte al Senatului şi al doilea om în stat, premierul Emil Boc a spus: "Protocolul este cel care a stabilit şi dumneavoastă aţi văzut ce s-a întâmplat".

Emil Boc a spus că a aflat de marţi că lui îi vor fi prezentate onorurile. "Preşedintele m-a desemnat în acest sens", a spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici