Van Rompuy: Angajamentele pentru sistem judiciar solid şi stat de drept vor atrage investiţii

Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a declarat, la finalul întrevederii cu şeful statului român, că angajamentul oficialilor de la Bucureşti pentru un sistem judiciar solid şi independent, dar şi pentru statul de drept, va atrage investiţii în contextul unui mediu economic stabil.

184 afișări
Imaginea articolului Van Rompuy: Angajamentele pentru sistem judiciar solid şi stat de drept vor atrage investiţii

Van Rompuy: Angajamentele pentru sistem judiciar solid şi stat de drept vor atrage investiţii (Imagine: Bogdan Stamatin / MediafaxFoto)

Preşedintele Consiliului European a precizat că şeful statului l-a informat cu privire la măsurile luate de România ca urmare a rapotului MCV din luna ianuarie.

"Am convenit că este important pentru România să implementeze recomandările Comisiei (Europene, n.r.). Am apreciat cooperarea, îmbunătăţită între toţi actorii politici, instituţii, şi am făcut apel la accelerarea eforturilor pentru combaterea corupţiei la nivel înalt şi protejarea independenţei sistemului judiciar, un sistem judiciar solid şi angajamentul complet pentru statul de drept vor ajuta la asigurarea unui mediu economic stabil şi atrăgător pentru investiţii", a susţinut oficialul UE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici