Vanghelie ar putea avea, la Congres, 220 de delegaţi din 1500

Organizaţia PSD Bucureşti, prezidată de Marian Vanghelie, ar putea avea, la Congres, circa 220 de delegaţi din 1500, dublu numărului de delegaţi pe care organizaţia l-a avut la Congresul din 2006, faptul stârnind nemulţumirea altor preşedinţi de filială prezenţi, luni, la şedinţa BPN.

20 afișări
Imaginea articolului Vanghelie ar putea avea, la Congres, 220 de delegaţi din 1500

Vanghelie ar putea avea, la Congres, 220 de delegaţi din 1500 (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Surse participante la BPN au declarat, pentru MEDIAFAX, că unul dintre punctele de pe ordinea de zi a şedinţei de luni a constat în stabilirea normei de reprezentare a delegaţilor la Congres pentru fiecare filială în parte.

Sursele citate au precizat că discuţiile asupra acestui subiect au fost destul de aprinse, în condiţiile în care PSD Bucureşti are 220 de delegaţi, dublu faţă de numărul de delegaţi de la Congresul din 2006, iar alţi preşedinţi de filială au o normă de reprezentare mult redusă.

Potrivit surselor citate, au fost exprimate nemulţumiri în ceea ce priveşte PSD Gorj, care are 34 de delegaţi, în condiţiile în care la Congresul din 2006 avea 45 de delegaţi, iar în perioada dintre cele două Congrese a câştigat toate alegerile.

Sursele citate au mai arătat că şi în ceea ce priveşte PSD Dâmboviţa au existat nemulţumiri, în condiţiile în care filiala are 50 de delegaţi, iar la Congresul din 2006 avea 75 de delegaţi.

Nemulţumirile ridicate de filialele care au un număr mai redus de delegaţi faţă de numărul avut la Congresul din 2006 au avut ca motivaţie faptul că, la nivelul conducerii PSD s-a stabilit ca în 2010 să se facă un Congres de mărimea celui din 2006.

În favoarea acordării de bonusuri de delegaţi filialelor s-a pronunţat preşedintele PSD Galaţi, Dan Nica, el apreciind că liderii de filiale care nu au avut rezultate bune la alegerile locale şi prezidenţiale, comparativ cu rezultatele din 2004, nu ar trebui să ridice pretenţii, au mai precizat sursele citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici