Vanghelie: Ministerul Muncii ar trebui să fie la PSD, condus de Dan Mircea Popescu

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, le-a spus, vineri, reprezentanţilor PSD, la atelierul pentru relaţia cu sindicatele, că Ministerul Muncii ar trebui să fie la PSD şi că Dan Mircea Popescu ar fi unul dintre cei care trebuie să conducă acest minister.

186 afișări
Imaginea articolului Vanghelie: Ministerul Muncii ar trebui să fie la PSD, condus de Dan Mircea Popescu

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Eu îl respect pe Dan-Mircea Popescu, este în continuare omul care ar trebui să conducă Ministerul Muncii. Cred că PSD trebuie să preia această problemă. Nu se poate să faci social democraţie fără să conduci acest minister, nu se poate", a afirmat Vanghelie.

El a mai spus că este nevoie de miniştri pregătiţi, arătând că în Italia şi Spania se ajunge în funcţia de ministru la 60 de ani. "Dacă nu ai o pregătire, nu ai cum să conduci un minister, că se va numi el ministru al Marilor proiecte", a arătat Vanghelie.

Edilul a precizat ziariştilor că propunerea ca PSD să conducă Ministerul Muncii este o opinie personală.

"Este o opinie personală, de principiu şi sindicatele şi toată lumea poartă această discuţie: sunteţi social democraţi ar trebui să vă ocupaţi ca să ne raportăm la dumneavoastră ca social-democraţi. (…) Este o chestie naturală", a afirmat Vanghelie.

El a arătat că nu vorbeşte despre schimbarea actualului ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu, ci de un principiu - ca Ministerul Muncii să se regăsească în zona social-democrată.

Vanghelie a mai spus că sunt mulţi oameni din PSD care ar putea prelua acest minister, printre care Dan Mircea Popescu sau Alexandru Atanasiu, foşti ministri ai Muncii.

Marian Vanghelie a făcut aceste afirmaţii, după ce la Atelierul PSD privind relaţia cu sindicatele, preşedintele Cartel Alfa Emil Hossu le-a spus participanţilor că este surprinzăzor şi "o chestiune complet anormală" că PSD a lăsat din mână cel mai important minister, Ministerul Muncii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici