Vanghelie vorbeşte despre închiderea unor trusturi de presă: Era troc "fuziunea sau dosarul"

Marian Vanghelie a declarat că Dan Diaconescu a fost chemat de către Gabriel Oprea care i-a cerut să accepte fuziunea dintre formaţiunile lor, în acest fel Diaconescu urmând să scape de dosar penal. Vanghelie a vorbit şi despre arestarea lui Adrian Sârbu, patronul MEDIAFAX.

3275 afișări
Imaginea articolului Vanghelie vorbeşte despre închiderea unor trusturi de presă: Era troc "fuziunea sau dosarul"

Marian Vanghelie vorbeşte despre închiderea unor trusturi de presă: Era troc "fuziunea sau dosarul"

"De unele s-a ocupat Gabriel Oprea pentru a-i scoate din politică pe nişte oameni şi alţii să le închidă trusturile de presă sau să îi scoată din politică. Adrian Năstase, scos din politică, Coldea, Maior şi Oprea au făcut o definiţie cine să se ocupe şi cine nu. Năstase îi incomoda. Dan Voiculescu. (...) Ponta şi această gaşcă l-au arestat pe Sârbu, care a avut Pro TV, ei l-au arestat, înţelegeţi? Ei l-au arestat pe Dan Diaconescu. Ăla săracu e viu...a fost chemat la Oprea în birou să facă fuziunea a fost pus să discute cu procurorul de caz la telefon şi i-a spus că îl cheamă în 10 minute şi dă cu el de pământ şi-i închide dosarul dacă face fuziunea. Nu a vrut Dan Dianconescu să facă fuziunea ", a declarat Marian Vanghelie, într-un interviu pentru Antena 3.

Fostul edil al sectorului 5 spune că în acest fel Gabriel Oprea a forţat o fuziune cu partidul lui Dan Diaconescu, la troc oferind liniştea pentru Diaconescu de a scăpa de un dosar penal.

"Domnul Oprea l-a sunat pe procurorul de caz al lui Dan Diaconescu, care i-a făcut dosarul şi i-a spus dacă face fuziunea, eu îl chem pe ăsta aici şi dau cu el de pământ. A spus mai grav, deci cuvinte golăneşti, obscene (...) a spus <<mă piş pe el>>. A spus că faci fuziunea şi scapi de dosar. Asta spunea tuturor. L-au arestat. Ne caută soluţii prin legislaţii, noi trebuie să tăcem, suntem nebuni la cap?!", a mai spus Vanghelie.

Acesta a dat detalii despre cum a ajuns Adrian Sârbu, patronul MEDIAFAX, să fie arestat.

"V-am dat doar doi oameni- Adrian Năstase şi Dan Voiculescu au făcut de aşa manieră. (...) Adrian Sârbu a avut o discuţie la birou cu Victor Ponta şi pentru că nu s-au înţeles, pe Sârbu l-au arestat şi aceste lucruri se cunosc"

"Am mers odată la Oprea când era prefect. M-a chemat la el si mi-a zis "Mariane, ai un dosar la SRI". Eu l-am întrebat care SRI, unde este cutare? Şi atunci i-am zis şi eu ştiu ca şi dvs. aveţi un dosar la SRI. A început sa mă înjure, dar şi eu i-am răspuns cu aceeaşi monedă. De atunci a rămas această problemă între noi, de când el era prefect", a mai spus Vanghelie.

Gabriel Oprea a avut o intervenţie telefonică la Antena 3, la scurt timp după difuzarea interviului lui Marian Vanghelie, în care a negat acuzaţiile.

"Niciodată nu comentez ce spune Vanghelie. Nu e nimic adevărat. M-am întâlnit de mai multe ori cu Dan Diaconescu. Nu am făcut plâgere penală, e o mare minciună", a declarat Gabriel Oprea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici