Vela, ironic la adresa PSD: "Cum ar fi aratat această pandemie cu Dancilă ca prim-ministru?” Cum s-a apărat în Parlament

  • Ministrul de Interne Marcel Vela s-a apărat, azi, în Parlament la dezbaterea moţiunii împotriva lui
  • Marcel Vela a transmis PSD că cifrele arată că a luat decizii bune în pandemie
  • „Vă recomand să purtaţi în continuare măştile, cele medicinale”, a transmis Vela celor din PSD.
3737 afișări
Imaginea articolului Vela, ironic la adresa PSD: "Cum ar fi aratat această pandemie cu Dancilă ca prim-ministru?” Cum s-a apărat în Parlament

Vela, ironic la adresa PSD: „Cum ar fi aratat această pandemie cu Dancilă ca prim-ministru”

Marcel Vela s-a apărat, astăzi, în Parlament unde este dezbătută moţiunea împotriva lui şi a spus că datele recente arată că a luat cele mai bune măsuri pentru combaterea COVID-19.

„Vă rog să îi transmiteţi specialistului care a scris moţiunea să facă un exerciţiu de imaginaţie şi să vadă cum ar fi arătat această pandemie cu Viorica Dancilă ca prim-ministru”, a spus Vela.

Acesta a mai declarat că social democraţii îl pot jigni în „orice fel”, pentru că este neutru la aceste jigniri.

„În aceste momente, să fiu ministrul Afacerilor Interne reprezintă onoarea vieţii mele. (...) Vă recomand să purtaţi în continuare măştile, mă refer la cele medicinale”, a mai spus ministrul.

PSD a depus o moţiune împotriva lui Marcel Vela, pe care îl acuză de gafe şi declaraţii contradictorii în starea de urgenţă. Ministrul de Interne, Marcel Vela, i-a acuzat pe senatorii PSD că avertizase Executivul că nu au pregătit ţara pentru pandemie, deşi DSU avertizase guvernul condus de Viorica Dăncilă.

”Virusul, doamnelor şi domnilor senatori PSD, să ştiţi că nu alege între stânga şi dreapta, între PSD şi PNL. Văd că vorbiţi despre ură, despre o aşa-zisă ură a mea împotriva românilor, cum spuneţi dvs şi numiţi în moţiune... Această ură a reieşit chiar din textul moţiunii. Fiecare frază este plină de ură. Nu mi-am creat alte aşteptări, dar am sperat într-o perspectivă optimistă. Nu vreau să cred că în aceste clipe, doar pentru că aveţi o doză prea mare de odihnă, vă doriţi să folosiţi acest moment greu pentru a deschide o luptă electorală a acuzelor”, a declarat Marcel Vela.

El a mai spus că, în trecut, conducerea DSU i-a informat pe miniştrii guvernului Dăncilă că există o vulnerabilitate la nivel naţional generată de lipsa echipamentelor de protecţie şi a personalului medical implicat în tratarea pacienţilor înalt-contagioşi.

Dumneavoastră aţi fost la guvernare, dumneavoastră nu aţi pregătit ţara pentru pandemie. (...) Cifrele arată că am luat cele mai bune măsuri, reprezintă realitatea care nu poate fi contestată. Cum ar fi arătat statistica cu Vioricca Vasilica Dăncilă premier al României. (...) Scopul nostru a fost acela de a-i proteja pe cei vulnerabili. Această misiune a reprezentat o onoare deosebită, dar şi cea mai mare responsabilitate pe care viaţa şi destinul mi-o puteau oferi”, a mai spus ministrul Afacerilor Interne.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici