Vicepreşedinte PMP: Liberalii şi-au ales un preşedinte care nu are urmă de respect faţă de PDL

Vicepreşedintele PMP, deputatul Petru Movilă, susţine că dacă PSD i-ar fi dat lui Klaus Iohannis postul de vicepremier, actualul lider al liberalilor "nu ar fi avut niciodată în cap" o construcţie de dreapta, adăugând că la congresul PNL s-a văzut cât respect au liberalii faţă de PDL.

404 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedinte PMP: Liberalii şi-au ales un preşedinte care nu are urmă de respect faţă de PDL

Vicepreşedinte PMP: Liberalii şi-au ales un preşedinte care nu are urmă de respect faţă de PDL

Deputatul Petru Movilă a declarat, sâmbătă, pentru corespondentul MEDIAFAX că PNL şi Klaus Iohannis nu fac decât să simuleze o construcţie pe dreapta cu PDL şi că s-a văzut în timpul congresului PNL cât respect au liberalii faţă de partenerii lor din PDL.

"Klaus Iohannis a spus la congres un lucru care se vede că nu a fost discutat cu cei din PDL, şi anume că noul partid rezultat în urma fuziunii se va numi PNL. Asta arată că liberalii şi-au ales un preşedinte care nu are urmă de respect faţă de partenerii democrat-liberali”, a afirmat vicepreşedintele PMP Petru Movilă.

El consideră că dacă PSD i-ar fi dat lui Iohannis postul de vicepremier precum şi cel de ministru la Interne, actualul preşedinte al liberalilor "n-ar mai fi avut niciodată în cap realizarea unei construcţii de dreapta”.

Movilă a mai spus că PDL, "cu bune şi cu rele", şi-a asumat în plină criză guvernarea cu Emil Boc, în timp ce PSD şi PNL culegeau împreună roadele "colaborării subterane” din anii 2007-2008.

"Puţină decenţă din partea lui Iohannis pentru PDL nu ar strica”, a afirmat Petru Movilă, fost membru al PDL până în luna ianuarie a acestui an.

El a adăugat că a rămas surprins că la congresul PNL niciun liberal nu a criticat votul favorabil din Parlament al aleşilor PNL acordat la declaraţia iniţiată de PSD cu privire la demisia preşedintelui Traian Băsescu.

Noul preşedinte al PNL, Klaus Iohannis, a declarat, sâmbătă, că este în măsură să confirme că "PDL a acceptat" ca noua formaţiune politică rezultată din fuziunea cu liberalii să se numească PNL.

"Vreau să vă spun ceva ce nu a spus nimeni. Sunt în poziţia să vă confirm că PDL acceptă ca noua formaţiune să se numească PNL", le-a spus Iohannis delegaţilor la congresul PNL.

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, sâmbătă, pentru corespondentul MEDIAFAX că PDL nu a acceptat ca noul partid care va rezulta din fuziunea cu PNL să poarte numele PNL, iar în opinia sa afirmaţiile făcute de Klaus Iohannis sunt “un pas uriaş spre eşecul fuziunii”.

“PDL nu a acceptat ca noul partid care rezultă din fuziunea cu PNL să se numească PNL. Nu a avut loc nicio discuţie legată de denumirea partidului şi apreciez că a fost o mare greşeală pe care a făcut-o domnul Iohannis declarând acest lucru, ceea ce e un pas uriaş spre eşecul fuziunii prin susţinerea unei afirmaţii care nu are suport în realitatea negocierilor dintre cele două formaţiunii. Denumirea partidului este un lucru extrem de important. Ea nu poate fi consecinţa sau rodul gândirii unei singure părţi, ci ţine de rezultatul unei negocieri şi nu există, în acest moment, acordul PDL în această privinţă”, a spus Ioan Oltean.

La rândul său, prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a precizat, pe Facebook, la scurt timp după ce Klaus Iohannis a anunţat că noua formaţiune rezultată din fuziune se va numi PNL, că nu ştie ce mandat are liderul PNL să facă acest anunţ, dar pe al lui nu îl are.

"Această manieră de a purta discuţiile este incorectă. S-a stabilit că orice chestiune se va discuta şi negocia instituţional în comisie. Nu e corect să aflăm de la televizor lucruri care se doresc a ne fi impuse. Regret şi dezavuez această manieră care denotă lipsa de respect pentru parteneri. Cum spunea Vasile Blaga, nu vom oferi PDL pe tavă", a afirmat Predoiu..

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici