VIDEO. Dăncilă: Iohannis este absent de la dezbatere aşa cum a fost absent în cei cinci ani de mandat. Ce daruri a adus liderul PSD pentru preşedinte

Viorica Dăncilă a declarat, vineri seară, că preşedintele Klaus Iohannis este absent de la dezbateri, aşa cum a făcut în cinci ani de mandat la Cotroceni. Prezidenţiabilul PSD susţine că atitudinea şefului statului este dezamăgitoare. Totodată, Dăncilă a venit la dezbatere cu trei daruri pe care ar fi vrut să i le dea lui Klaus Iohannis: tricolorul, Constituţia şi cu o Biblie

8102 afișări

Urmăriţi imagini de la evenimentul organizat la Parlament aici. 

UPDATE ora 20.27 Dăncilă: Iohannis este absent de la dezbatere aşa cum a fost absent în cei cinci ani de mandat

„ Mulţumesc tuturor celor prezenţi în această seară la ceea ce ar fi trebuit să fie confruntarea dintre cei doi candidaţi la aceste alegeri. Am considerat normal, democratic şi necesar că românii să vadă această dezbatere. Observăm că domnul Iohannis este absent aşa cum a fost absent în cei cinci ani de mandat la Cotroceni. Atitudinea lui este dezamagitoare”, a afirmat Viorica Dăncilă, la dezbaterea pe care a organizat-o în Parlament.

Prezidenţiabilul PSD a venit cu un mesaj pentru români.

„Pentru că nu vom avea dezbaterea cerută voi profită de acest moment pentru a transmite un mesaj din suflet pentru toţi românii: pentru cei nehotărâţi, care ştiu că sunt foarte mulţi, dragi români, vă cer încrederea şi votul pentru un madat de muncă zi de zi, oră cu oră, am arătat că nu îmi este frică de muncă şi că nu fug de responsabilităţi. Este pentru ţinerii cărora le cer să îmi dea o şansa şi să vina alături să construim un viitor mai bun pentru România. Pentru medici şi profesori, pe care îi respect pentru muncă lor şi le promit că le voi rămâne aproape. Voi sprijini reforma pentru aceste două domenii de importantă majoră pentru România: educaţia şi sănătatea. Pentru pensionari, care ştiu cât respect le port. Pentru femei şi pentru mame, de care am fost întotdeauna alături şi pentru care voi luptă necondiţionat pentru că sunt de-a lor şi le înţeleg. Ştiu ce isneamna să fii femeie. Pentru antreprenorii români în care cred şi pe care îi voi sprijini. Pentru românii din diaspora şi pentru familiile lor de acasă. Vreau să le spun că nu este suficient să le spunem veniţi acasă. Trebuie să dăm dovadă de responsabilitate şi să luăm măsuri pentru a le creă condiţii. Trebuie să ştie că cei care ocupă funcţii de conducere în statul român iau măsuri bune pentru familiile lor şi pentru comunităţile din România. Ei nu sunt nişte ifre, nu sunt cei patru milioane de români care au plecat, sunt patru milioane de români pentru care trebuie să facem ceva pentru a se întoarce acasă”, a subliniat Dăncilă.

În încheiere, liderul PSD a afirmat că dacă va ajunge preşedinte nu va fi unul ideal, dar va munci mult.

„Eu nu am aroganţa să vă promit că voi fi un preşedinte ideal, dar promit că voi munci mai mult decât au făcut-o toţi preşedinţii din ultimii 30 de ani. Voi lupta pentru această ţară ca pentru familia şi pentru copilul meu. Nu îmi este frică decât în Dumnezeu şi pentru faptul că pot să îi dezamăgesc pe români. Dar nu o voi face”, a conchis Dăncilă.

UPDATE ora 20.17 Dăncilă a venit la dezbatere cu daruri pentru Iohannis: Tricolorul, Constituţia şi cu o Biblie

Viorica Dăncilă a venit la dezbaterea din Parlament cu trei daruri pe care ar fi vrut să i le dea lui Klaus Iohannis: tricolorul, Constituţia şi cu o Biblie. Prezidenţiabilul PSD a aşezat cele trei obiecte pe pupitrul unde e trecut numele lui Iohannis, susţinând că speră ca acestea să ajungă la el.

„Dacă ar fi fost aici i-aş fi făcut domnului Iohannis trei darurri. Primul este tricolorul României, pentru că un preşedinte trebuie să aibă tricolorul în suflet. Al doilea dar, Constituţia României, este legea fundamentală pe care trebuie să o respectăm toţi şi pe care Klaus Iohannis a călcat-o în picioare. Al treilea dar este Biblia, pentru că un om care crede în Dumnezeu este unul bun, care nu aduce ură şi dezbinare. Un om cu credinţa în Dumnezeu este cel care adună oamenii, care îi uneşte şi aduce în spaţiul public echilibru şi consens. Cum contracandidatul Klaus Iohannis nu este aici am să îi pun pe pupitru cele trei daruri şi sper că acestea să ajungă la domnia sa”, a spus Viorica Dăncilă, la dezbaterea organizată în Parlament.

UPDATE ora 19.10 Dăncilă îl aşteaptă pe Iohannis la Parlament cu un pupitru în spatele căruia scrie numele său

Viorica Dăncilă, candidatul PSD la prezidenţiale, îl aşteaptă pe Klaus Iohannis, candidatul PNL la prezidenţiale, la Palatul Parlamentului, cu o scenă pregătită pentru dezbatere, în spatele celor două pupitre amplasate fiind trecute numele candidaţilor.

Invitaţia lansată de către Viorica Dăncilă la dezbatere este pentru ora 20.00.

Deşi PNL a anunţat că Iohannis nu va da curs invitaţiei, acesta aflându-se de altfel, la ora transmiterii ştirii, în judeţul Bacău, echipa de campanie a PSD se pregăteşte pentru deezbatere.

La Palatul Parlamentului au fost amplasate două pupitre în spatele cărora scrie numele candidaţilor, respectiv Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis.

„I-am trimis un mesaj privat pentru a-l chema la confruntare. Reacţia PNL”

Viorica Dăncilă a afirmat, vineri, că trimis un mesaj privat lui Klaus Iohannis pentru a-l chema la o dezbatere, la Palatul Parlamentului, începând cu ora 20:00. PNL a susţinut, însă, că şeful statului nu va da curs invitaţiei.

„Coordonatorul campaniei domnului Iohannis ne-a transmis că domnia sa nu va participa la dezbaterea din această seară, spunându-ne cu dispreţ că „avem deja răspunsul de două săptămâni”. Eu, totuşi, insist. I-am trimis domnului Iohannis un mesaj privat pentru a-l chema la această confruntare, la ora 20:00, la Palatul Parlamentului. Domnule preşedinte, românii vă aşteaptă!”, a scris Dăncilă, pe Facebook.

Biroul de presă al PSD a transmis, vineri, că Viorica Dăncilă va fi prezentă la Parlament, la ora 20:00, pentru a-l aştepta pe Klaus Iohannis la o dezbatere.

PNL a transmis, însă, că preşedintele nu va da curs invitaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Taguri:
dăncilă,
iohannis,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici