Viorica Dăncilă: Ne-a costat mai mult că am schimbat trei guverne, nu atâţia miniştri

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, întrebată dacă a fost o gafă faptul că PSD a schimbat 80 de miniştri, că mai degrabă schimbarea a trei guverne a costat mai mult partidul, decât remanierea membrilor Guvernului.

194 afișări
Imaginea articolului Viorica Dăncilă: Ne-a costat mai mult că am schimbat trei guverne, nu atâţia miniştri

Viorica Dăncilă: Ne-a costat mai mult că am schimbat trei guverne, nu atâţia miniştri

„Nu ştiu dacă faptul că am schimbat miniştri ne-a afectat foarte mult. Au fost guverne care au schimbat mulţi miniştri. Cred că ne-a costat mai mult că am schimbat trei guverne. Cred că acest lucru ne-a costat mai mult decât faptul că am schimbat miniştri. Nici aşa perioada să nu fie foarte mică (a remanierii membrilor Executivului - n.r.). Nu face performanţă, dar să nu facă greşeli, să nu aducă un prejudiciu actului de guvernare. Nu pot să vorbesc despre schimbarea miniştrilor în celelalte guverne”, a afirmat Viorica Dăncilă, marţi seară, la România Tv.

Premierul a adăugat că important ca la schimbarea unui ministru să fie luate în calcul criteriile de competenţă sau măsura în care a îndeplinit măsurile din programul de guvernare, nu faptul că ar fi antipatic cuiva.

„În altă ordine de idei, trebuie să ne gândim că ministrul trebuie să aibă şi susţinere politică, pentru că numirea se face într-un Comitet Naţional. Nu numai noi am schimbat 80 de miniştri, dacă vă uitaţi cred că au fost guverne. Esenţial este să aduci un lucru în plus când îl schimbi, nu să îl schimbi pentru că nu îţi mai place cineva. Cred că trebuie să punem accent pe competenţa miniştrilor, pe modul în care îşi îndeplinesc programul de guvernare. Eu n ucred că trebuie să mai mergem neapărat pe idee, dacă e susţinut de X trebuie să mergem cu el în guvern”, a completat Dăncilă.

De când a câştigat alegerile parlamentare din 2016, PSD a schimbat două Guvern, prin moţiunea de cenzură în Parlament, Cabinetul Grindeanu şi apoi Executivul condus de Mihai Tudose.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici