Vlădescu: Remanierea mea din funcţia de ministru este o decizie politică şi totodată o eroare

Sebastian Vlădescu a declarat, joi, că remanierea sa din funcţia de ministru al Finanţelor este o decizie politică, dar totodată "o eroare" şi a adăugat că regretă că nu a putut finaliza proiectele începute la conducerea instituţiei.

43 afișări
Imaginea articolului Vlădescu: Remanierea mea din funcţia de ministru este o decizie politică şi totodată o eroare

Vlădescu: Remanierea mea din funcţia de ministru este o decizie politică şi totodată o eroare (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Premierul Emil Boc l-a anunţat, joi, pe Sebastian Vlădescu că a fost demis din funcţia de ministru al Finanţelor Publice în cadrul remanierii Guvernului. Vlădescu ar putea fi înlocuit la conducerea Finanţelor de deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu.

"V-am mai spus-o de câteva ori, domnul Emil Boc nu are ce să-mi reproşeze. Bănuiesc că este o decizie politică. Din punctul meu de vedere este o eroare", a pus Vlădescu, întrebat ce a avut de reproşat premierul pentru mandatul său la MFP.

Vlădescu şi-a exprimat regretul că nu a avut timp să ducă la bun sfârşit proiectele începute, printre acestea numărându-se acordul cu FMI şi Comisia Europeană, reducerea evaziunii fiscale, legea finanţelor publice, dar şi un proiect "drag" ministrului, respectiv publicarea noii forme a Codului Fiscal.

"Mi se reproşează incapacitatea de a comunica politic", a spus Vlădescu.

În opinia lui Vlădescu, măsurile luate în timpul mandatului său îşi vor arăta în timp "roadele", iar România va ieşi din recesiune.

El a atras atenţia că ieşirea din recesiune a economiei nu trebuie să se întâmple într-un mod autarhic, ci prin conectarea la pieţele externe.

Vlădescu a deţinut pentru a doua oară portofoliul Finanţelor Publice, fiind numit la conducerea ministerului la sfârşitul anului trecut, odată cu instalarea Guvernului Boc II. El nu a fost propus de PDL, nefiind membru al acestui partid, dar a beneficiat de susţinerea preşedintelui Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici