Vladimir Putin a avut o conversaţie telefonică cu preşedintele Turciei. Erdogan vrea să-i primească pe liderii Ucrainei şi Rusiei pentru discuţii

Preşedintele turc Tayyip Erdogan s-a oferit joi, în cadrul unei convorbiri telefonice cu omologul rus Vladimir Putin, să-l primească pe acesta şi pe liderul ucrainean Volodymyr Zelenskiy pentru discuţii, potrivit biroului său.

19203 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin a avut o conversaţie telefonică cu preşedintele Turciei. Erdogan vrea să-i primească pe liderii Ucrainei şi Rusiei pentru discuţii

Vladimir Putin a avut o conversaţie telefonică cu preşedintele Turciei. Erdogan vrea să-i primească pe liderii Ucrainei şi Rusiei pentru discuţii

Potrivit comunicatului, Erdogan i-a spus lui Putin că un acord asupra anumitor probleme ar putea necesita o întâlnire între lideri. Erdogan a mai spus că o încetare a focului de durată ar putea deschide calea către o soluţie pe termen lung, potrivit Reuters.
 
Erdogan, în timpul conversaţiei cu preşedintele rus, şi-a repetat oferta de a găzdui o întâlnire între Putin şi Zelensky la Istanbul sau Ankara, relatează biroul său. 
 
În cadrul întâlnirii au fost discutate ultimele evoluţii privind războiul Rusia-Ucraina si situaţia umanitară de pe teren.
 
În cadrul întâlnirii, preşedintele Erdogan a declarat că Turcia menţine abordarea sinceră pe care a manifestat-o ​​încă de la început pentru a asigura pacea între Rusia şi Ucraina. Acesta a afirmat că, dacă va fi declarată o încetare permanentă a focului, drumul către o soluţie pe termen lung va fi pavat. Preşedintele Erdogan şi-a exprimat din inimă dorinţa de a obţine rezultate pozitive în urma discuţiilor dintre Rusia şi Ucraina.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici