Voicu (PNL): Guvernul nu mai are majoritate, moţiunea e o victorie morală pentru opoziţie

Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a declarat, marţi seara pentru MEDIAFAX, că votul moţiunii de cenzură este o victorie morală pentru parlamentarii din Opoziţie, având în vedere că Guvernul nu mai are majoritate politică în Parlament şi anunţând că va fi pregătită o nouă moţiune.

15 afișări
Imaginea articolului Voicu (PNL): Guvernul nu mai are majoritate, moţiunea e o victorie morală pentru opoziţie

Voicu (PNL): Guvernul nu mai are majoritate, moţiunea e o victorie morală pentru opoziţie (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Din nefericire nu a fost doar miza căderii Guvernului, ci şi problema acestor măsuri mizerabile pe care Guvernul vrea să le adopte. Nu mi-ar fi părut atât de rău că am pierdut la opt voturi diferenţă dacă n-ar fi fost la mijloc şi legile acestea de reducerea a pensiilor şi a salariilor. Sigur că din punct de vedere moral învingători sunt astăzi cei din Opoziţie. A fost o diferenţă foarte mare de voturi care ne dă speranţă pentru acţiunea parlamentră din săptămânile următoare şi nu vom ezita să apelăm la o nouă moţiune de cenzură în scurt timp pentru a scăpa de acest Guvern", a susţinut Mihai Voicu.

El a mai spus că în urma votului de la moţiune este evident că "Guvernul nu mai are majoritate politică în Parlament".

"Partidul principal de guvernământ, PDL, este părăsit de proprii parlamentari prin votul în favoarea moţiunii, ceea ce înseamnă cartonaşul roşu definitiv din partea acestor parlamentari către preşedintele partidului Emil Boc care este şi şeful Guvernului. Pentru că atunci când un parlamentar al Guvernului nu mai are încredere în propriul Guvern, înseamnă că acel Guvern trebuie să plece", a apreciat liberalul.

În plus, liderul PNL a menţionat că "cele opt voturi diferenţă a însemnat un câştig din partea Opoziţiei, de la 212 mandate până la 228 de voturi câte s-au obţinut". "Şi sunt convins că această diferenţă va creşte", a adăugat purtătorul de cuvânt al PNL.

El a subliniat că speră ca sesizarea la Curtea Constituţională a liberalilor va aduce o respingere a articolelor privitoare la pensii.

"Sperăm că ceea ce semnalăm la CC va însemna şi o respingere cel puţin a unor articole, mai ales cele legate de pensii, care în opinia noastră sunt neconstituţionale şi sperăm că nu vor fi aplicate", a spus Voicu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici