Voicu: Vanghelie nu este interesat, ci "direct interesat" să ajung la Interne; îi aduce linişte

Senatorul Cătălin Voicu afirmă, într-o discuţie interceptată de procurori şi redată în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA în cazul său, că Marian Vanghelie este "direct interesat" ca el să ajungă ministru de interne, prezenţa lui acolo conferindu-i edilului Sectorului 5 "linişte".

31 afișări
Imaginea articolului Voicu: Vanghelie nu este interesat, ci "direct interesat" să ajung la Interne; îi aduce linişte

Voicu: Vanghelie nu este interesat, ci "direct interesat" să ajung la Interne; îi aduce linişte (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Vanghelie nu că are un interes, este direct interesat în toată povestea asta, să ajung acolo (ministru de Interne, n.r.)! Prezenţa mea la Interne lui îi conferă linişte", îi spune Voicu lui Alexandru Mazăre, şi el senator PSD, într-o discuţie în care cei doi vorbesc despre sprijinirea lui Voicu în tentativa sa de a fi nominalizat pentru portofoliul Internelor.

Discuţia este redată în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA în finalul anchetei în cazul Voicu, document obţinut de MEDIAFAX.

În aceeaşi discuţie, la care însă, la acel moment, participa şi judecătorul Cristian Jipa de la instanţa supremă, Voicu îi explică acestuia cum a fost susţinut de Vanghelie pentru a ajunge senator şi cum, ulterior, cei din colegiul în care a fost ales, "lumea interlopă", l-au susţinut "indiferent că ajunge sau n-ajunge ministru" de Interne.

Voicu spune apoi că, într-un final, i-a părut bine că nu a fost el cel desemnat să preia Internele, ci a pierdut lupta din partid în faţa lui Gabriel Oprea, pe atunci membru PSD.

"Tot ce mi-a părut bine e că n-am ajuns ministru, că nu puteam să-mi ţin cuvântul cu ce le promisesem (interlopilor, n.r.). Pentru că mă omora... suna jandarmii. Şi era clară! Că atunci, dacă nu-ţi ţii cuvântul, efectu' e mai rău, colegu'!", le spune Voicu lui Jipa şi lui Mazăre, cu care stătea la masă într-un restaurant din centrul Capitalei.

"Aici, la minister, tre' să te duci când ai banii, tu!", continuă Voicu.

În ianuarie 2009, preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, afirma că în locul lui Gabriel Oprea va fi propus un ministru de Interne care să reprezinte întreg partidul şi nu doar o organizaţie, precizând că a fost anunţat de Cătălin Voicu - pe care el îl susţinuse iniţial pentru Ministerul Internelor - că nu îşi doreşte să candideze la acest post.

Senatorul Cătălin Voicu, judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic au fost trimişi în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, complicitate la trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi, respectiv, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Procesul în care cei patru vor fi judecaţi va începe în 14 iulie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici