Voinescu: Nicio secundă nu s-a pus problema prelungirii mandatului conducerii demisionare a PDL

Vicepreşedintele demisionar al PDL Sever Voinescu susţine că, în şedinţa de duminică a Colegiului Director, nu s-a pus nicio secundă problema prelungirii mandatului conducerii demisionare a partidului, ci s-au discutat două variante privind modul în care să fie desemnată noua conducere.

448 afișări
Imaginea articolului Voinescu: Nicio secundă nu s-a pus problema prelungirii mandatului conducerii demisionare a PDL

Voinescu: Nicio secundă nu s-a pus problema prelungirii mandatului conducerii demisionare a PDL (Imagine: Narcis Pop/Mediafax Foto)

"A fost o discuţie legată de felul în care urmează să desemnăm noua conducere", a precizat Voinescu luni pentru MEDIAFAX.

El a menţionat că au fost discutate două variante, prima - care a avut şi câştig de cauză - a fost cea a organizării Convenţiei Naţionale Extraordinare.Voinescu, despre modul de desemnare a noii conduceri

Voinescu a precizat că cealaltă variantă, susţinută şi de el, a pornit de la faptul că în Statutul PDL nu este prevăzut ce se întâmplă atunci când întreaga conducere a partidului, în frunte cu preşedintele, demisionează.

Sever Voinescu a explicat că propunerea făcută a fost de a merge în CNC pentru a se face o modificare la Statut astfel încât să se prevadă ca, într-o astfel de situaţie, să fie ales "un directorat" care să conducă partidul până la alegerea noii conduceri.

"Nu a fost vorba despre prelungirea de mandate. Nicio secundă nu s-a luat în discuţie să mai stea conducerea demisionară", a subliniat Voinescu.

Duminică seară, surse din PDL declarau pentru MEDIAFAX că Emil Boc, Elena Udrea, Monica Macovei, Sever Voinescu, Theodor Paleologu, Roberta Anastase au fost printre cei 14 democrat-liberali care au votat pentru prelungirea până după alegerile generale a mandatului conducerii interimare a partidului.

Ulterior, democrat-liberalul Theodor Paleologu a precizat, pe Facebook, că în şedinţa Colegiul Director de duminică s-a abţinut de la vot, dar consideră că la Convenţia Naţională din 30 iunie este nevoie de o a doua moţiune, precizând că se va bate pentru ideile sale ca un smurai ronin.

Preşedintele demisionar al PDL Emil Boc a declarat, duminică seară, că o convenţie naţională extraordinară a PDL va avea loc pe 30 iunie, iar marţi urmează să aibă loc o şedinţă a Consiliului Naţional de Coordonare (CNC) al partidului.

Preşedintele demisionar a spus că la convenţie vor participa 1450 de delegaţi şi că de organizarea acesteia se va ocupa un comitet format din nouă persoane, aparţinând filialelor cu cele mai bune rezultate în alegerile locale.

Vicepreşedinţii demisionari Monica Macovei şi Sever Voinescu împreună cu europarlamentarul PDL Cristian Preda doresc să depună moţiune pentru funcţia de preşedinte al PDL, la alegerile interne din 30 iunie, când va avea loc Convenţia Naţională Extraordinară a partidului.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, duminică seară, pentru MEDIAFAX, că în şedinţa Colegiului Director, la care a participat ca invitat, a solicitat derogare de la criteriul vechimii prevăzut în Statutul partidului, pentru candidaturile la funcţii în cadrul formaţiunii.

Cristian Preda a mai declarat că el, Monica Macovei şi Sever Voinescu vor iniţia o moţiune pentru candidatura la funcţia de preşedinte al PDL, la Convenţia Naţională Extraordinară din 30 iunie.

Preda a precizat că încă nu au hotărât cine va conduce moţiunea şi că se vor consulta în acest sens.

Preşedintele demisionar al PDL Emil Boc a anunţat, duminică seară, că la Colegiul Director al PDL s-a aprobat derogarea de vechime de la Statutul partidului pentru a candida la funcţiile de conducere, arătând că ar putea candida la Convenţia Naţională toţi cei care sunt membri de partid.

"Astăzi s-a aprobat derogarea de vechime pntru cei care doresc să candideze pentru o funcţie de conducere, inclusiv pentru funcţia de preşedinte al partidului. Această derogare s-a acceptat şi la Convenţia Naţională din mai 2011 şi astăzi , Colegiul Director a aprobat o asemnea derogare", a precizat Emil Boc, menţionând că este vorba de o cutumă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici