Vosganian: România pierde 500 de milioane euro din această criză politică

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei şi Finanţelor, a declarat, vineri, la Galaţi, că "încăpăţânarea" preşedintelui Traian Băsescu de a ţine România cu "un guvern iluzoriu" va produce pierderi de cel puţin 500 de milioane de euro la buget.

16 afișări
Imaginea articolului Vosganian: România pierde 500 de milioane euro din această criză politică

Vosganian: România pierde 500 de milioane euro din această criză politică (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Trei săptămâni cu un guvern iluzoriu, în care unii oameni sunt puşi în situaţii stânjenitoare fără să o merite, iar alţii puşi din nou, pe merit, în situaţii stânjenitoare. România pierde din această tergiversare 500 de milioane euro. Dacă Băsescu este atât de îngrijorat de finanţele ţării, încât numără parlamentarii sau pensiile speciale, pot să îi spun că încăpăţânarea sa din aceste trei săptămâni costă România 500 de milioane de euro", a declarat Varujan Vosganian.

Liberalul şi-a argumentat ideea exemplificând cu faptul că relaţiile României cu FMI şi Banca Mondială au avut de suferit de pe urma crizei politice, iar pentru acest lucru îl consideră vinovat pe preşedintele ţării.

"Dacă noi aveam azi un guvern legitim care s-ar fi putut rezolva cu acceptarea deciziei majorităţii Parlamentului, am fi putut avea un interlocutor pentru FMI şi Banca Mondială şi am fi putut declanşa procedurile pentru a primi toţi banii. A nu primi aceşti bani, a ne împrumuta pe pieţele internaţionale, înseamnă o dobândă pe termen scurt şi mediu de până la 500 milioane euro. Asta e factura pe care poporul român trebuie să o trimită la Palatul Cotroceni lui Traian Băsescu, înainte ca el să părăsească sau să se reîntoarcă în calitate de vizitator la Muzeul Cotroceni", a mai spus liderul liberal.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că primirea celei de a doua tranşe de la UE va fi amânată din decembrie pentru ianuarie, din cauza întârzierii misiunii de evaluare, astfel că Guvernul trebuie să se împrumute de pe pieţe două miliarde de euro, în loc de un miliard de euro, dacă primea banii de la Comisia Europeană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici