10 zile până la alegerile prezidenţiale. #vreaupreşedinte: Lista candidaţilor care nu sunt cotaţi cu şanse reale de a câştiga cursa prezidenţială

Pe lista pentru prezidenţiale se regăsesc mai mulţi candidaţi care nu sunt cotaţi cu şanse reale a de intra în turul doi, printre care Viorel Cataramă, Ninel Peia, John Ion Banu şi Ramona Ioana Bruynseels.

7806 afișări
Imaginea articolului 10 zile până la alegerile prezidenţiale. #vreaupreşedinte: Lista candidaţilor care nu sunt cotaţi cu şanse reale de a câştiga cursa prezidenţială

#vreaupreşedinte | Lista candidaţilor care nu sunt cotaţi cu şanse reale de a câştiga cursa prezidenţială

Agenţia MEDIAFAX vă prezintă aspecte relevante din activitatea acestora.

Ninel Peia

Ninel Peia, candidat la alegerile prezidenţiale, din partea Partidului Neamul Românesc a fost parlamentar în perioada 2012-2016, din partea PSD. El a declarat că în cadrul protestelor de după incendiul din clubul Colectiv forţe externe ar fi urmărit ruperea României în trei state. Ninel Peia susţinea în trecut că predarea în şcoli a orelor de educaţie sexuală ar trebui pedepsită cu închisoarea.

Acesta a şi depus în Parlament un proiect de lege care propunea ca predarea educaţiei sexuale fără acordul scris al părinţilor să fie pedepsită cu închisoarea, motivând că „în şcolile copiilor noştri se introduc, pe ascuns, pornografia, prozelitismul LGBT şi sexualitatea deviantă”.

Ninel Peia candidează la alegerile prezidenţiale sub sloganul „Un preşedinte ca niciunul”.

Viorel Cataramă

Un alt candidat este Viorel Cataramă. Candidatura sa a fost iniţial respinsă de Biroul Electoral Central, pentru că nu a întrunit numărul minim de semnături de adeziune. Mai exact, 94.000 de semnături au fost anulate, întrucât membrii BEC au decis că prezintă elemente de similitudine evidente. Viorel Cataramă a anunţat că decizia BEC este „profund nelegală” şi a contestat-o deja la Curtea Constituţională.

CCR a invalidat decizia BEC, astfel că Viorel Cataramă a intrat în cursa pentru şefia statului.

Cataramă s-a născut la Bacău, a absolvit Facultatea de Comerţ, din cadrul ASE, promoţia 1980, fiind doctor în economie, titlu acordat de Academia de Studii Economice din Bucureşti – Catedra de Relaţii Economice Internaţionale, din anul 2004. Conform CV-ului, acesta a fost economist, şef serviciu la Întreprinderea de casete radio şi TV din Bucureşti. Din 1984 a fost economist la Tehnoforestexport, iar în 1987 este numit Director pentru Europa de Est al firmei BELCO – Belgia la Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Citeşte continuarea pe platforma VREAU PREŞEDINTE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici