Zgonea: Nu mă tem de moţiunea de cenzură. Deocamdată ”este decât o afirmaţie”

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, că nu se teme de o moţiune de cenzură a ACL, că un astfel de demers nu ar încurca în campania pentru prezidenţiale şi că deocamdată aceasta ”este decât o afirmaţie” a celor de la PNL şi PDL.

420 afișări
Imaginea articolului Zgonea: Nu mă tem de moţiunea de cenzură. Deocamdată ”este decât o afirmaţie”

Valeriu Zgonea (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Zgonea fost întrebat, după şedinţa Biroului permanent al Camerei, dacă se teme de faptul că opoziţia intenţionează să depună o moţiune de cenzură în această sesiune parlamentară.

”Cum să mă tem la ce majoritate am? E dreptul constituţional, aştept să vedem dacă răspunde prevederilor constituţionale şi bineînţeles o vom dezbate, ştiţi foarte bine, la moţiunea de cenzură se constată respectarea regulamentului în Biroul permanent reunit, să vedem textul, să vedem dacă are toate elementele unei moţiuni de cenzură şi este un drept constituţional, voi convoca plenul împreună cu domnul preşedinte Tăriceanu şi o vom dezbate la momentul respectiv. Deocamdată este decât o afirmaţie pe care au făcut-o colegii din opoziţie”, a opinat Zgonea.

El a fost întrebat dacă o moţiune de cenzură a opoziţiei ar încurca puterea înainte de campania pentru prezidenţiale.

”Nu. Cu ce să ne încurce? Eu cred că este un avantaj pentru noi să discutăm anumite chestiuni. În mare, ţara are o altă perspectiovă şi un alt traseu faţă de guvernele care au fost conduse de cei care sunt astăzi în opoziţie. Din punctul meu de vedere, avem mai multe să discutăm la partea de plus decât la partea de minus, mai ales că o parte dintre cei care sunt astăzi în Parlament în opoziţie sunt la guvernare în administraţia locală şi în deconcentrate, adică va fi foarte greu şi pentru domniile lor să spună cum au aproape 30-40% din membrii structurilor de conducere judeţene sunt pe funcţii în acest moment la nivelul deconcentratelor, pe de altă parte depunem moţiune de cenzură. Deci, va fi o chestiune foarte inedită şi pentru noi, dar cred că şi dumneavoastră sunteţi obişnuiţi”, a spus Zgonea.

Liderii ACL au anunţat că vor depune o moţiune de cenzură care va viza teme legate de fraudarea alegerilor şi de traseismul politic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici