Zgonea: Voi informa ministrul Justiţiei şi procurorul general legat de demisia lui Silaghi

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, marţi, că îi va scrie ministrului Justiţiei şi procurorului general pentru a-i informa despre demisia din Parlament a lui Ovidiu Silaghi, precizând că Parlamentul nu mai are dreptul de a dezbate solicitarea de începere a urmării penale.

161 afișări
Imaginea articolului Zgonea: Voi informa ministrul Justiţiei şi procurorul general legat de demisia lui Silaghi

Ovidiu Silaghi (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Noi nu mai aveam dreptul de a dezbate această chestiune. Eu o să-i scriu ministrului Justiţiei şi o să-i trimit şi procurorului general, având în vedere că Ovidiu Silaghi şi-a depus demisia", a precizat Valeriu Zgonea.

Comisia juridică nu mai poate exprima un punct de vedere pe această temă, a adăugat el.

Preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, Bogdan Ciucă, a precizat că acest caz nu mai este de competenţa comisiei pentru că Silaghi şi-a dat demisia din functia de deputat.

El a adăugat că există procedura că preşedintele României poate da aviz de începere a urmării penale pentru toţi foştii şi actualii memebri ai Guvernului care nu sunt parlamnetari.

"Nu mai există obiectul dezbaterii în Comisia juridică, pentru că domnul Ovidiu Silaghi şi-a dat demisia. La Comisia juridică se aşteaptă comunicarea oficială din partea Biroului Permanent după publicarea în Monitorul Oficial a demisiei. După aceea o să returnăm dosarul şi toată solicitarea la Biroul Permanent. Nu mai este de competenţa Comisiei juridice discutarea acestui caz. Biroul Permanent, având aceeaşi motivaţie, va returna dosarul procurorului general", a explicat Ciucă procedura.

El a mai spus că atribuţia în acest caz "nu mai este în curtea Parlamentului".

"Există procedura în care preşedintele poate să dea acest aviz pentru toţi actualii, foştii membri ai Guvernului care nu sunt în Parlament", a adăugat Ciucă.

Liberalul Ovidiu Silaghi a demisionat din calitatea de deputat, anunţul fiind făcut marţi, în plenul Camerei, de preşedintele forului legislativ, Valeriu Zgonea.

Totodată, plenul Camerei a aprobat, cu majoritate de voturi, vacantarea postului de deputat al lui Silaghi.

Luni, conducerea Camerei Deputaţilor decisese să trimită Comisiei juridice cererea procurorului general în privinţa urmăririi penale a lui Ovidiu Silaghi.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) a solicitat, în 19 august, Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale faţă de Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici