Contul de e-mail al Organizaţiei iraniene pentru energie atomică a fost spart. Rusia are motive de îngrijorare

Organizaţia iraniană pentru energie atomică a declarat că un server de e-mail aparţinând uneia dintre filialele sale a fost piratat dintr-o ţară străină şi că informaţiile au fost publicate online, a anunţat duminică presa de stat.

3294 afișări
Imaginea articolului Contul de e-mail al Organizaţiei iraniene pentru energie atomică a fost spart. Rusia are motive de îngrijorare

Un grup iranian de hackeri, Black Reward, a afirmat într-o declaraţie publicată pe Twitter că a publicat informaţii piratate referitoare la activităţile nucleare iraniene, declarând că acţiunea este un act de susţinere a protestatarilor din Iran.

Declaraţia lor, publicată sâmbătă, se încheia cu cuvintele "În numele lui Mahsa Amini şi pentru femei, viaţă, libertate" - o manifestare de susţinere a protestelor declanşate de moartea acesteia în custodia poliţiei  luna trecută.

Black Reward a precizat că informaţiile publicate includ "programele de gestionare şi de funcţionare a diferitelor părţi ale centralei nucleare de la Bushehr", paşapoartele şi vizele specialiştilor iranieni şi ruşi care lucrează acolo, precum şi "contracte şi acorduri de dezvoltare atomică cu parteneri interni şi străini", relatează agenţia Reuters.

Aceste informaţii ar putea demonstra că Rusia a ajutat Iranul la dezvoltarea programului său nuclear.

Departamentul general de diplomaţie publică şi informare al organizaţiei pentru energie atomică a minimizat importanţa informaţiilor publicate, afirmând că "această mişcare a fost făcută cu scopul de a atrage atenţia publicului".

"Conţinutul din e-mailurile utilizatorilor conţine mesaje tehnice şi schimburi de rutină de zi cu zi", a relatat presa de stat.

Black Reward, într-o declaraţie publicată pe 21 octombrie, ameninţase că va publica informaţiile piratate în 24 de ore dacă autorităţile nu vor elibera prizonierii politici şi persoanele arestate în timpul manifestaţiilor.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici