REZUMAT  Brazilia părăseşte Cupa Mondială. Pragmatica Croaţie a eliminat-o la lovituri de departajare

Naţionala Croaţiei a rezistat vineri în faţa Braziliei, principala favorită a Cupei Mondiale din Qatar, obţinând calificarea în semifinală. Croaţii s-au impus după lovituri de departajare şi după ce fuseseră conduşi cu 1-0, la pauza dintre reprizele de prelungiri. Livakovic a fost eroul Croaţiei.

158 afișări
Imaginea articolului Brazilia părăseşte Cupa Mondială. Pragmatica Croaţie a eliminat-o la lovituri de departajare

Echipa Naţională de Fotbal a Croaţiei, Facebook

Primul sfert de finală al Mondialului din Qatar a avut o primă repriză caracterizată de un joc destul de precaut, de ambele părţi. Nicio ocazie cu adevărat importantă nu a fost înregistrată la cele două porţi.

Totuşi sudamericanii au avut 3 baloane trimise pe cadrul porţii, fără probleme pentru Livakovic.

Perisic şi Vinicius Junior au fost cel mai aproape de un eventual gol însă croatul a şutat în plasa laterală, în timp ce brazilianul a fost blocat de un fundaş.

Neymar ar fi putut şi el marca, dar a executat slab o lovitură liberă, în minutul 42.

În repriza secundă lucrurile s-au schimbat radical. Livakovic a devenit ţinta predilectă a brazilienilor, croatul punând semnul de sens interzis în poarta sa.

Rând pe rând Militao, apoi Neymar şi Paqueta, ambii de câte două ori, nu l-au putut învinge pe Dominik Livakovic, din situaţii clare de gol.

Croaţii au ştiut să se apere şi să ţină de minge, când au avut-o, ducând meciul spre inevitabile prelungiri.

Brazilia a forţat pe final, raportul şuturilor pe poartă fiind de 7-0 pentru Selecao, după 90 de minute.

În ultimul minut suplimentar de joc, din cele 4, Paqueta a mai trimis o dată în braţele lui Livakovic, înainte de fluierul care trimitea cele două echipe la reprizele de prelungire.

Defensiva croată a blocat foarte bine culoarele şi spaţiile dintre linii, respingând atacurie braziliene iniţiate de Pedro, Neymar sau Paqueta şi continuând să menţină cât mai mult posesia.

În minutul 103, Brozovic a tratat cu superficialitate o pasă la marginea careului, de la Petkovic, care putea şuta, dar a preferat să-l pună în situaţie pe coechipierul său. Şutul lui Brozovic a trecut mult peste.

Reduta croată a căzut în primul minut suplimentar de joc al primei reprize de prelungiri, Neymar deschizând scorul la capătul unei acţiuni colective, al cărei coordonator şi finalizator a fost. După o serie de 3 un-doi-uri, Neymar l-a driblat scurt şi pe Livakovic, şi a marcat pe scurt, de la 2-3 metri (1-0, min. 105+1).

A fost cel de al 77-lea gol al brazilianului la naţională, cu care a egalat performanţa lui Pele, la cea de-a 124 selecţie.

În minutul 114, Zlatko Dalic decide să îl schimbe pe cel care a irosit cea mai mare ocazie a croaţilor. Marcelo Brozovic iese de pe teren şi intra Mislav Orsic.

Peste doar 3 minute, Orsic urcă pe flancul stâng, paseză în centrul careului, de unde Petkovic şutează puternic, mingea uşor deviată învingându-l pe Alisson, la primul şut pe poartă al croaţilor (1-1, min. 117).

Casemiro l-a făcut din nou mare pe Livakovic, care l-a blocat decisiv dintr-o situaţie ce putea însemna calificarea pentru Brazilia, în ultimul minut de joc.

Loviturile de departajare le-au fost favorabile croaţilor, care cu un şut pe poartă, au reuşit să obţină calificarea în semifinală.

Vlasic şi Majer au înscris primele două execuţii, în timp ce execuţia lui Rodrygo a fost parată de Livakovic. Casemiro şi Pedro au executat impecabil pentru Brazilia, la fel ca şi Modric şi Orsic.

Ultimul executant al brazilienilor, Marquinhos, a nimerit bara porţii lui Livakovic, eroul croaţilor, ruinând şansele Braziliei de a câştiga trofeul suprem, după 20 de ani de la ultima reuşită.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici