2022 - "anul în care bărbaţii şi-au făcut de cap"

  • Rishi Sunak, care s-a poziţionat pe locul al DOILEA în urma alegerilor interne din Partidul Conservator britanic, a devenit în cele din urmă primul premier de culoare şi de religie non-creştină din istoria Regatului Unit.
  • Vladimir Putin este un "ZEROU", un pierzător care a declanşat cel mai sângeros război de la al Doilea Război Mondial încoace şi a băgat întreaga lume în criză. Nu a reuşit să demoralizeze bravul popor ucrainean, prin urmare, Putin este acel "0" din 2022.
  • Volodîmîr Zelenski este un EROU, un apărător al Ucrainei care a început campania pentru recuperarea Crimeii şi Donbasului, DOUĂ regiuni ucrainene anexate de ruşi.
  • Leo Messi a înscris DOUĂ goluri istorice la finala Cupei Mondiale din Qatar.
3199 afișări
Imaginea articolului 2022 - "anul în care bărbaţii şi-au făcut de cap"

2022 a fost un an groaznic pentru femei 

Este primul an în care Angela Merkel, Doamna de Fier a Europei, nu mai este cancelarul Germaniei, fiind succedată de Olaf Scholz. 

Greta Thunberg s-a retras din viaţa publică ca să predea ştafeta de lider al activismului global pentru protejarea mediului. 

Kamala Harris, prima femeie vicepreşedinte a Statelor Unite, a făcut călătorii în Asia şi Europa de Est, fără a ieşi prea mult în evidenţă. 

Simona Halep se află într-un scandal legat de dopaj. 

Amber Heard a pierdut procesul în faţa fostului ei soţ Johnny Depp. 

Tsai Ing-wen, preşedintele Taiwanului, este vizată de agresiunea Chinei lui Xi Jinping, iar Maia Sandu conduce Moldova în întuneric şi în frică din cauza agresiunii ruse în Ucraina ce perturbă infrastructura electrică. 

În Iran, o tânără kurdă pe nume Mahsa Amini a fost ucisă de Poliţia Morală pentru că nu a purtat hijabul corect.

În Afganistan, talibanii au interzis femeilor accesul la universităţi şi activitatea în ONG-uri, pentru prima oară din 2001. 

Marine Le Pen a pierdut pentru a doua oară alegerile în turul 2 în faţa lui Emmanuel Macron în cursa pentru preşedinţia Franţei, iar Nancy Pelosi şi-a pierdut funcţia de speaker al Camerei Reprezentanţilor din Congresul american. 

Ursula Von Der Layen conduce Europa în cea mai gravă criză energetică şi economică de după al Doilea Război Mondial. 

Regina Marii Britanii Elizabeth a II-a a decedat după 70 ani pe tron, fiind monarhul cu cea mai îndelungată domnie din istoria britanicilor, iar Elizabeth Truss a avut cel mai scurt mandat de premier britanic din istorie. 

 

2022 a fost anul în care bărbaţii şi-au făcut de cap 

Vladimir Putin a invadat Ucraina, iar Volodîmîr Zelenski a apărat-o, devenind personalitatea anului 2022. 

Personalitatea anului 2021, Elon Musk a cumpărat Twitter la un preţ de 44 miliarde de dolari şi a pierdut prima poziţie de cel mai bogat om din lume, căzând pe locul doi, iar acţiunile la SpaceX decurg prost. 

Xi Jinping şi-a arătat intenţia de a deveni dictator pe viaţă al Chinei şi Kim Jong-un şi-a umflat muşchii. 

Leo Messi a înscris două goluri istorice la finala Cupei Mondiale din Qatar,  iar tânărul român David Popovici a devenit unul dintre cei mai buni înotători din lume. 

Charles al III-lea, fost prinţ de Wales, a devenit primul rege al Marii Britanii după 70 ani, Rishi Sunak a devenit primul premier britanic de  culoare şi de religie hindusă, Emmanuel Macron a fost reales ca preşedinte al Franţei, iar Lula da Silva şi Beniamin Netaniahu au revenit în politica mondială. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici