Actorul Victor Rebengiuc împlineşte 90 de ani, vârstă la care joacă în două spectacole

Debutul ca actor a fost pe scena Teatrului Naţional din Craiova, unde a jucat în perioada 1956-1957.

1444 afișări
Imaginea articolului Actorul Victor Rebengiuc împlineşte 90 de ani, vârstă la care joacă în două spectacole

Actorul Victor Rebengiuc s-a născut la 10 februarie 1933, la Bucureşti. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică ''I. L. Caragiale'' din Capitală în anul 1956, la clasa Aura Buzescu şi Beate Fredanov, conform site-ului tnb.ro.

La această vârstă, spectacolele în care joacă, "Tatăl" la Bulandra sau "Regele moare" - ambele la TNB, sunt mai mereu sold out. 

Debutul ca actor a fost pe scena Teatrului Naţional din Craiova, unde a jucat în perioada 1956-1957, iar primul rol interpretat aici a fost cel al lui Jack Worthing din spectacolul ''Bunbury'' (Ce înseamnă să fii onest), de Oscar Wilde, în regia lui Val Mugur.

La Bucureşti, a debutat în 1957, pe scena Teatrului ''Lucia Sturdza Bulandra'' cu rolurile Pierre din ''Nebuna din Chaillot'' şi Jimmy din ''Omul care aduce ploaia''.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici