Aderarea României şi Bulgariei la Schengen nu este pe ordinea de zi provizorie a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne

3663 afișări
Imaginea articolului Aderarea României şi Bulgariei la Schengen nu este pe ordinea de zi provizorie a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne

Aderarea României şi Bulgariei la Schengen nu figurează oficial pe ordinea de zi provizorie a Consiliului JAI din 9-10 martie, potrivit unui document publicat pe site-ul Consiliului Uniunii Europene.

Aderarea României şi Bulgariei la Schengen nu figurează oficial pe ordinea de zi provizorie a următoarei şedinţe a Consiliului JAI.

În perioada 9-10 martie are loc prima reuniune oficială după cea din 8 decembrie, când au fost respinse cererile României şi Bulgariei de aderare la spaţiul de liberă circulaţie.

Documentul publicat de Consiliu conţine discuţii despre situaţia generală a spaţiului Schengen, mai exact situaţia actuală a funcţionării spaţiului, precum şi viitorul politicii în domeniul vizelor.

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a deschis, la începutul lunii februarie, o acţiune împotriva Consiliului Uniunii Europene, la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene şi cere anularea deciziei Consiliului JAI din 8 decembrie şi recunoaşterea dreptului României de a fi în Schengen.

„Pentru că suntem toţi cetăţeni europeni cu drepturi egale; pentru că niciun stat nu are dreptul să sfideze Tratatele UE; pentru că nimeni nu are dreptul să refuze un drept câştigat de peste 20 de milioane de cetăţeni europeni; pentru că este obligaţia noastră să luptăm pentru Dreptate, Demnitate şi Libertate; pentru că România merită în Schengen; am deschis astăzi (luni - n.r.) o acţiune împotriva Consiliului Uniunii Europene la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene”, a anunţat Eugen Tomac.

El afirma că acţiunea sa are un scop precis şi anume anularea deciziei Consiliului JAI din 8 decembrie 2022 şi recunoaşterea dreptului României de a fi în Schengen.

„Am aşteptat mult prea mult doar pentru a suferi o nouă înfrângere. Iar eu sunt hotărât să înving. României i se va face dreptate”, încheia Tomac.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici