Gerhard Schröder, fost cancelar german şi prieten cu Putin, nu va fi dat afară din SPD în ciuda legăturilor cu Rusia

Fostul cancelar german Gerhard Schröder nu va fi sancţionat de partidul său politic din cauza legăturilor sale cu companii ruseşti de stat, a anunţat joi presa locală.

306 afișări
Imaginea articolului Gerhard Schröder, fost cancelar german şi prieten cu Putin, nu va fi dat afară din SPD în ciuda legăturilor cu Rusia

Agenţia de ştiri dpa şi alte publicaţii au citat o decizie a comitetului regional al Partidului Social-Democrat(SPD) din Hanovra, care a respins ofertele de sancţionare a lui Schröder pentru implicarea sa în companiile energetice de stat ruseşti Rosneft şi Gazprom şi în Nord Stream AG, care operează gazoducte submarine pe care exploziile le-au avariat anul trecut.

Comisia partidului SPD, condus în prezent de Olaf Scholz, a decis că nu există suficiente dovezi că Schröder, care a fost cancelar între 1998 şi 2005 şi lider al social-democraţilor între 1999 şi 2004, a încălcat principiile partidului, relatează The Associated Press.

În timp ce comisia a observat că politicienii germani ar fi putut să judece greşit riscurile reprezentate de dependenţa ţării de energia rusă, a declarat că aceasta nu este o acuzaţie care ar putea fi aplicată exclusiv lui Schröder, a precizat comisia.

Dacă comisia ar fi confirmat plângerea, Schröder, care este un prieten de lungă durată al preşedintelui rus Vladimir Putin, ar fi putut fi expulzat din partid.

Decizia comisiei poate fi contestată.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici