Ce este afazia, boala de care suferă Bruce Willis. Cum se manifestă şi cum poate fi vindecată

Actorul american anunţă prin intermediul familiei sale că îşi va opri cariera din cauza unei tulburări de limbaj. Cu terapia logopedică, afazia, care este identificată ca o formă de demenţă, poate fi vindecată, dar fiecare subiect răspunde diferit.

5346 afișări
Imaginea articolului Ce este afazia, boala de care suferă Bruce Willis. Cum se manifestă şi cum poate fi vindecată

Ce este afazia, boala de care suferă Bruce Willis. Cum se manifestă şi cum poate fi vindecată

Bruce Willis, 67 de ani, părăseşte scena din cauza afaziei, a anunţat fosta lui soţie, Demi Moore, şi de fiicele ei. Actorul se pensionează, nu se ştie dacă definitiv sau doar pentru o perioadă, pentru că a fost diagnosticat cu o tulburare de limbaj care îl împiedică să joace.

Afazia este o boală despre care nu se cunoşteau prea multe până acum câţiva ani, dar care în ultimii 10 ani este recunoscută şi diagnosticată mai uşor. Afazia este pierderea totală sau parţială a facultăţii de a vorbi şi de a înţelege limbajul articulat.

Este o tulburare de limbaj care poate fi caracterizată printr-o alterare a înţelegerii sau exprimării cuvintelor sau a echivalentelor non-verbale ale cuvintelor. Apare, în general, după un accident vascular cerebral sau un accident la cap, dar poate fi, de asemenea, tăcut şi se poate manifesta în timp, ca urmare a unor boli neurodegenerative.

Cei care suferă de afazie nu pot înţelege ce li se spune şi, mai ales, le este greu să pună cap la cap propoziţii cu sens complet. Apoi, se luptă să citească, să scrie şi să facă calcule, adică toate acele funcţii care sunt strâns legate de limbaj.

Remedii posibile pentru boala lui Bruce Willis

În funcţie de starea bolii, fiecare pacient reacţionează diferit. Afazia poate fi tratată cu logopedie. „Persoana afazică are nevoie de un sprijin complex, care nu este doar un medic, şi trebuie să provină de la cei care au o relaţie profesională cu el (medici, neuropsihologi, logopezi, asistenţi sociali), de la oameni care fac parte din mediul tau (familie, prieteni, colegi) sau care ti se dedica din spirit de serviciu (voluntari). Primii au sarcina de a oferi cea mai bună si cea mai actuală îngrijire, în timp ce ceilalţi trebuie să garanteze ajutorul necesar în viaţa de zi cu zi”.

Cauzele afaziei pot regresa datorită intervenţiei medicale, iar tulburarea de vorbire se poate îmbunătăţi în urma tratamentului de reabilitare, dar remisiunea incompletă a tulburării este încă foarte frecventă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici