Fostul comisar al FDA spune că CDC va cere a treia doză pentru ca o persoană să fie considerată "complet vaccinată” anti-COVID-19

  • Fostul comisar al FDA, Scott Gottlieb, a declarat că Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor ar putea, în cele din urmă, să considere o persoană "complet vaccinată" împotriva coronavirusului dacă a primit o doză de vaccin de rapel.
  • Dar este puţin probabil ca această schimbare să aibă loc în acest an din cauza dezbaterilor în curs cu privire la dozele de rapel, a spus el.
  • Săptămâna trecută, FDA a emis o autorizaţie de utilizare de urgenţă pentru vaccinurile de rapel pentru toţi adulţii la şase luni de la ultima doză de vaccin.
978 afișări
Imaginea articolului Fostul comisar al FDA spune că CDC va cere a treia doză pentru ca o persoană să fie considerată "complet vaccinată” anti-COVID-19

Fostul comisar al FDA spune că CDC va cere a treia doză pentru ca o persoană să fie considerată "complet vaccinată” anti-COVID-19

Scott Gottlieb, fostul comisar al Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din USA, a declarat duminică că oficialii americani ar putea în cele din urmă să considere persoanele "complet vaccinate" anti-COVID-19 doar dacă au primit doza suplimentară de rapel a vaccinului. 

„Cred că la un moment dat vor face acest lucru, dar nu anul acesta, cred că în cele din urmă acesta va fi considerat vaccinul cu trei doze, dar mi-ar fi greu să cred că CDC va face această recomandare în curând, în parte din cauza acestei dezbateri cu privire la faptul dacă persoanele mai tinere, care prezintă un risc mai mic, ar trebui sau nu să primească această a treia doză", a declarat Gottlieb.
 
Dr. Anthony Fauci, principalul consilier medical al preşedintelui Joe Biden şi directorul de lungă durată al Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase, a declarat duminică că definiţia guvernului federal pentru vaccinarea completă nu se schimbă în prezent.
 
Aceasta înseamnă că persoanele care au primit două doze de vaccinuri Pfizer sau Moderna continuă să fie considerate pe deplin vaccinate, la fel ca şi persoanele care au primit o doză de vaccin Johnson & Johnson.
 
Fauci a declarat duminică, în timpul unei apariţii la emisiunea "This Week" de la ABC News, că oficialii din domeniul sănătăţii monitorizează persoanele care au primit vaccinuri de rapel pentru a vedea care este "durabilitatea acestei protecţii". 
 
După cum a raportat anterior Insider, săptămâna trecută, US Food and Drug Administration şi-a extins autorizaţia de urgenţă pentru eligibilitatea vaccinurilor de rapel, făcând toţi adulţii eligibili pentru a le primi, după ce anterior le permitea pentru populaţiile mai în vârstă şi la risc.
 
Unii lideri de stat au sugerat că definiţia lor de ”complet vaccinat” s-a schimbat, necesitând acum doza de rapel.
 
„Cred că în cazurile în care entităţile vor impune trei doze pentru persoanele care au şase luni de la a doua doză, fac acest lucru pentru că folosesc vaccinul ca o modalitate de a controla transmiterea şi de a încerca să pună capăt acestei pandemii", a declarat Gottlieb.
 
Şi ştiţi, există oameni în comitetul de sănătate publică care nu cred că acesta este un mod nepotrivit de a folosi vaccinul. Dar aceasta este o dezbatere care are loc chiar acum în comunitatea de sănătate publică. Iar abordarea nesigură a CDC în ceea ce priveşte modul în care au îmbrăţişat rapelurile reflectă această dezbatere", a adăugat el.
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici