Fructele sunt sănătoase, dar pot contribui la creşterea în greutate. Sfaturile nutriţionistului Mihaela Bilic

  • Fructele sunt sănătoase, dar în cantităţi mari, pot îngrăşa.
  • Îngrăşarea nu este singura problema asociată consumului de fructoza.
  • Fructele nu trebuie să înlocuiască o masă a zilei.
  • Pentru a evita aciditatea în stomac este indicat consumul de fructe fierte.
707 afișări
Imaginea articolului Fructele sunt sănătoase, dar pot contribui la creşterea în greutate. Sfaturile nutriţionistului Mihaela Bilic

Fructele sunt sănătoase, dar pot contribui la creşterea în greutate. Sfaturile nutriţionistului Mihaela Bilic

Fructele sunt o sursă importantă de energie şi vitamine. Acestea oferă pielii strălucire şi ajută în rezolvarea multor probleme de sănătate. Cu toate acsetea, cei care sunt la dietă trebuie să ştie că unele dintre ele îngraşă mai mult decât ar crede.

Alexandra Bay are 20 de ani, este studentă şi spune că încă de mică, părinţii ei obişnuiau să-i dea fructe la gustări. De atunci, ea a rămas cu acelaşi obicei.

„Nu există zi să nu mănânc un măr, o banană sau vreun alt fruct. În general, îmi place să aleg fructe de sezon, vara iubesc cireşele şi încerc să înlocuiesc gustările dintre mese cu fructe, în loc de alimente nesănătoase. Nu am simţit niciodată că acest lucru mi-ar afecta greutatea sau m-ar face să mă îngraş, ci din contră, îmi oferă putere şi energie pentru zi”, a spus Alexandra Bay.

Ele pot fi consumate după masă, în loc de desert. Însă, nutriţionistul Mihalea Bilic spune că nu ar trebui să mănâncăm mai mult de trei sau patru fructe pe zi. Motivul este cantitatea ridicată de zahăr pe care ele o conţin. 

„Fructoza se duce în ficat, ficatul este singurul organ care metaboliează frutcoza şi dacă consumăm prea multă fructoză, ficatul oboseşte, i se depăşeşte capacitatea de metabolizare, iar fructoza se va transforma în grăsime de rezervă, va creşte nivelul de trigliceride în sânge, nu creşte glicemia, fructoza, însă îngraşă”, a declarat Mihaela Bilic, medic nutriţionist.

Despre care sunt fructele cele mai bogate în zahăr şi cum este bine să le consumi spune nutriţionistul Miheala Bilic. 

„Cea mai sănătoasă modalitate de a consuma fructe este să le mâncăm ca atare, mestecate, prietenii siluetei sunt căpşunele, caiesele şi piersicile, fără probleme şi bineînţeles, merele de vară. În schimb, la extrema cealaltă sunt cireşele şi apoi vor urma în ordine pepenii şi strugurii”, a afirmat aceasta.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici