Gleznele goale iarna. Ce riscă cei care, în numele modei, nu poartă şosete lungi pe ger

Una dintre tendinţele principale din ultimii ani în materie de modă este afişarea gleznelor. Acest trend continuă şi iarna, chiar dacă temperaturile au scăzut mult sub zero grade. Medicii avertizează că sănătatea celor care nu poartă şosete şi pantaloni lungi în această perioadă poate fi afectată iremediabil.

27570 afișări
Imaginea articolului Gleznele goale iarna. Ce riscă cei care, în numele modei, nu poartă şosete lungi pe ger

Gleznele goale iarna. Ce riscă cei care, în numele modei, nu poartă şosete lungi pe ger

Datorită acestui trend, vânzările de şosete „ascunse”, care nu se văd, au explodat în 2018, potrivit publicaţiei Wall Street Journal. Startup-ul Bombas, care produce astfel de accesorii, a transmis că veniturile i s-au triplat. „Cererea este puternică iarna, la fel ca şi vara”, a declarat Randy Goldberg, cofondator al firmei. Goldberg nu poartă, însă, astfel de şosete iarna, ci unele lungi, care îi acoperă gleznele. „Nu vreau să văd glezne goale iarna”, a declarat el.

Medicii avertizează că în zona gleznelor pielea este subţire. De aceea, sănătatea celor care nu îşi acoperă zona respectivă iarna poate fi afectată iremediabil. „În timpul iernii, pacienţii trebuie să îţi păstreze picioarele calde şi uscate”, a declarat Dr. Greg Catalano, un chirurg din statul american Massachusetts, pentru Medical Express. Primul pas este purtarea de încălţăminte potrivită în funcţie de mediul în care persoana se află. Asta deoarece pantofii sport sau cu toc iarna nu doar că nu protejează piciorul de frig, dar pot provoca şi accidentări serioase, deoarece nu oferă aderenţă pe suprafeţele alunecoase, precum gheaţa, zăpada sau poleiul.

Nu este exclusă nici apariţia degerăturilor, atunci când este foarte frig, sau deteriorarea sistemului nervos din zona gleznei.

Potrivit doctorului german Frauke Gehring, „este demonstrat faptul că picioarele reci duc la apariţa gripei şi răcelii, dar şi la infecţii ale tractului urinar”. „Este absurd ca, din cauza unei tendinţe, să te simţi inconfortabil iarna”, a adăugat el.

Totodată, potrivit urologului rus Valery Sudarkina, purtarea de şosete scurte iarna, dar şi de pantaloni care nu acoperă glezna, poate afecta încheietura piciorului. Pot apărea afecţiuni precum inflamaţia şi osteoartrita (o afectiune în care cartilajul protector al suprafetelor articulare se deteriorează o data cu trecerea timpului, potrivit Med Life). „Mai mult, (n.e. - moda aceasta) poate favoriza apariţia răcelii”, a adăugat Sudarkina, citată de agenţia TASS. 

Galina Tarasova, un alt medic, avertizează că gleznele goale iarna pot duce la o circulaţie proastă a sângelui în picioare şi la slăbirea întregului sistem imunitar. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici