Medicul Adrian Wiener: Protecţia oferită de vaccinul anti-COVID-19 creşte cu vârsta

  • Medicul Adrian Wiener susţine că protecţia oferită de vaccinul anti-COVID-19 creşte cu vârsta.
  • Concluzia a fost trasă în urma analizei făcute pe statisticile din Israel privind formele severe ale bolii.
1195 afișări
Imaginea articolului Medicul Adrian Wiener: Protecţia oferită de vaccinul anti-COVID-19 creşte cu vârsta

Medicul Adrian Wiener: Protecţia oferită de vaccinul anti-COVID-19 creşte cu vârsta

Vicepreşedintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor Adrian Wiener a analizat cifrele şi a ajuns la concluzia că protecţia oferită de vaccinul anti-COVID creşte cu vârsta.

Practic, la segmentul de vârstă vulnerabil, protecţia oferită de vaccin împotriva formelor severe de boală este de 5-10 ori mai mare, arată medicul român. 

„Israel - date din viaţa reală: rata formelor severe/critice de Covid-19 la populaţia nevaccinată peste 60 de ani este 85,4/100.000 persoane în timp ce incidenţa la acelaşi segment de vârstă la populaţia vaccinată este de 16,3/100.000 de persoane; diferenţa creşte cu vârsta, pe segmentul 80-88 incidenţele formelor severe între nevaccinaţi şi vaccinaţi ajungând la 227,8 vs 32,1/100.000 de persoane. La segmentul de vârstă sub 60 de ani incidenţa formelor severe de boală comparativ între populaţia nevaccinată şi vaccinată este de 1,4 vs 0,5/100.000 de persoane”, a explicat, pe Facebook, vicepreşedintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor Adrian Wiener.

Medicul Wiener mai susţine că, deşi protecţia faţă de infecţie şi faţă de formele uşoare de boală a scăzut la 40%, odată cu apariţia variantei Delta, eficienţa vaccinului în prevenţia spitalizării şi a formelor severe se menţine la 88%, respectiv 91%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici