Avertisment al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii: Aproximativ un sfert din populaţia lumii va avea probleme de auz până în 2050

  • Aproximativ un sfert din populaţia lumii va avea probleme de auz până în 2050, estimează OMS.
  • La copii, aproape 60% din pierderea auzului poate fi prevenită.
3193 afișări
Imaginea articolului Avertisment al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii: Aproximativ un sfert din populaţia lumii va avea probleme de auz până în 2050

OMS: Aproximativ un sfert din populaţia lumii va avea probleme de auz până în 2050

Aproximativ 2,5 miliarde de persoane - sau aproximativ un sfert din populaţia globală - se estimează că vor avea un anumit grad de pierdere a auzului până în 2050, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), conform DPA.

Cel puţin 700 de milioane dintre aceste persoane vor avea nevoie de acces la îngrijirea urechii şi a auzului şi la alte servicii de reabilitare, cu excepţia cazului în care se iau măsuri, arată OMS în primul său raport mondial privind auzul, publicat marţi, înainte de Ziua Mondială a Auzului, 3 martie.

„Ideea este că ştim cum să prevenim acest lucru sau cel puţin o mare parte", a spus expertul OMS Shelly Chadha.

„Pierderea auzului netratată poate avea un impact devastator asupra capacităţii oamenilor de a comunica, de a studia şi de a-şi câştiga existenţa”, a spus directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

OMS estimează că 1,1 miliarde de tineri (cu vârste cuprinse între 12 şi 35 de ani) sunt expuşi riscului de pierdere a auzului din cauza expunerii la zgomot în mediile recreative.

Odată diagnosticată, intervenţia timpurie este esenţială. Tratamentul medical şi chirurgical poate vindeca majoritatea bolilor urechii, în timp ce tehnologia auditivă, precum aparatele auditive şi implanturile cohleare, sunt eficiente şi rentabile, potrivit raportului.

La copii, aproape 60% din pierderea auzului poate fi prevenită prin imunizarea împotriva rubeolei şi meningitei, îmbunătăţirea îngrijirii materne şi neonatale şi screening-ul pentru bolile inflamatorii ale urechii medii.

La adulţi, controlul zgomotului şi o igienă bună a urechii pot contribui la menţinerea unui auz bun şi la reducerea potenţialului de pierdere a auzului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici