Rafila: Respectarea programului de lucru în spitale, în criteriile de performanţă a managerilor

Modul în care este respectat programul de lucru în spitale va fi introdus în criteriile de performanţă ale managerilor, a anunţat joi ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

336 afișări
Imaginea articolului Rafila: Respectarea programului de lucru în spitale, în criteriile de performanţă a managerilor

Rafila: Respectarea programului de lucru în spitale, în criteriile de performanţă a managerilor

Ministrul Sănătăţii a vorbit despre un proiect care vizează oprirea direcţionării pacienţilor către sistemul privat.

„Noi lucrăm la o strategie care să limiteze acest lucru, nu ştiu dacă o să putem să o eliminăm, o să încercăm să facem lucrurile astea aplicat şi într-un mod care responsabilizează medicii, cred că ar trebuie făcută o declaraţie pe prorpria răspundere a medicilor care lucrează în instituţiile publice privind acest aspect, că nu direcţionează pacienţi”, a spus Alexandru Rafila.

Acesta a precizat că trebuie stabilite şi nişte sancţiuni care să poată să fie aplicabile.

„O să o introducem curând în criteriile de performanţă ale managerilor, este vorba de modul în care este respectat programul de lucru în spitalele publice, pentru că un medic care lucrează într-un spital public trebuie să desfăşoare o activitate de cel puţin şase ore, iar completarea până la şapte ore o face printr-o gardă sau prin două gărzi, depinde de unitatea sanitară, aşa că noi lucrăm la acest lucru”, a adăugat ministrul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici