Spania: Ministrul educaţiei vrea ca elevii sub 12 ani să se întoarcă la şcoală din septembrie

Isabel Celaá, ministrul educaţiei din Spania, a declarat în acest weekend că şcolile ar trebui să utilizeze tot spaţiul disponibil pe parcursul anului universitar viitor, pentru ca studenţii să poată păstra distanţa socială impusă de pandemie. “Pentru ca distanţa de doi metri să poată fi păstrată, va fi nevoie de mai mult spaţiu, aşa că vom utiliza inclusiv, sălile de sport, bibliotecile şi sălile în care copiii servesc masa”.

531 afișări
Imaginea articolului Spania: Ministrul educaţiei vrea ca elevii sub 12 ani să se întoarcă la şcoală din septembrie

Spania: Ministrul educaţiei vrea ca elevii sub 12 ani să se întoarcă la şcoală din septembrie

Celaá a promis că va face tot posibilul să îi readucă pe copii în sălile de clasă la începerea noului an şcolar, care începe în septembrie. Ea a explicat că, dacă nu există suficient loc pentru toată lumea, copiii cu vârste de până la 12 ani vor avea prioritate.

“Elevii mai mari de 12 ani şi studenţii au dovedit deja că sunt capabili să efectueze cursurile şi online. Bineînţeles că ne dorim ca şi ei să vină la şcoală, dar cel mai greu este pentru copiii de grădiniţă şi din şcoala primară”, a mai spus ministrul, concluzionând că „Educaţia faţă în faţă este indispensabilă”.

Cel puţin şase regiuni din Spania au început deja să reevalueze spaţiile şi măsurile organizatorice necesare, astfel încât, cel puţin elevii mai mici să poată reveni zilnic la clasă. Ministrul a avertizat, de asemenea, că un nou focar de coronavirus se poate reaprinde în septembrie, dar a ţinut să sublinieze că a pregătit şi un plan de urgenţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici