Vaccinul, singura soluţie pentru a stopa răspândirea tulpinii Delta şi pentru a evita valul patru al pandemiei

  • Tulpina Delta nu produce forme mai grave de boală, dar este mai contagioasă.
  • În România, 4 persoane şi-au pierdut viaţa până acum din cauza acestei tulpini.
  • Imunitatea de masă ar putea împiedica răspândirea virusului.
  • Cele 4 vaccinuri aprobate au o eficienţă de peste 90% împotriva tulpinii Delta.
1039 afișări
Imaginea articolului Vaccinul, singura soluţie pentru a stopa răspândirea tulpinii Delta şi pentru a evita valul patru al pandemiei

ŞTIRILE - 20210708 DELTA ÎI AFECTEAZĂ PE CEI NEVACCINAŢI VACCINUL SCADE INFECTAREA CU DELTA

Tulpina Delta este cea mai contagioasă, spun autorităţile. Chiar dacă formele bolii nu sunt mai grave decât la alte tulpini, o singură persoană infectată poate îmbolnăvi până la 7 persoane.
 
Numărul infectărilor de la noi a ajuns la 57, dintre care 4 persoane şi-au pierdut viaţa. Niciuna dintre aceste persoane nu fusese vaccinată.
 
La fel ca la celelalte mutaţii, formele grave apar la bolnavii cronici şi la cei neimunizaţi.
 
Cei care au boli cornice sau cei care sunt în vârstă trebuie vaccinaţi. Din acest grup sunt anumite persoane la care sistemul de imunitate nu generează o reacţie la vaccin suficient de puternică pentru a proteja. Şi din păcate din acest grup vor mai fi persoane care vor face forme de boală care să necesite internare”, spune Tudor Toma, medic în Marea Britanie. 
 
Situaţia de la noi nu este încă îngrijorătoare. Colonelul Valeriu Gheorghiţă spune că acum ar trebui să acţionăm pentru a împiedica răspândirea comunitară. „Noi ne dorim şi sperăm ca situaţia să rămână aşa din punct de vedere epidemiologic, însă dacă nu ne vom face foarte bine temele până în toamnă, lucrurile sunt cât se poate de evidente că nu au cum să rămână în felul acesta, pentru că vedem experienţa celorlalte ţări”.
 
Specialiştii spun că singura soluţie de a evita valul patru este vaccinarea. Chiar dacă eficienţa lor mai scade, toate cele 4 vaccinuri au în continuare o eficienţă de aproximativ 90% în faţa acestei tulpini. „Suntem conştienţi de îngrijorările cauzate de răspândirea rapidă a variantei Delta şi a altor variante. În prezent, se pare că cele patru vaccinuri aprobate în Uniunea Europeană oferă protecţie împotriva tuturor tulpinilor care circulă în Europa, inclusiv varianta Delta. Datele emergente din dovezi arată că două doze de vaccinuri protejează împotriva variantei Delta”, declară Mario Cavaleri, coordonator strategie de vaccinare EMA.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici