1.000 de oameni vor picheta zilnic Guvernul şi Preşedinţia, în 19 mai vor fi 40.000 de oameni

Preşedintele Confederaţiei Naţional Sindicale "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat luni că la acţiunile de pichetare a sediilor Guvernului şi Preşedinţiei vor participa zilnic aproximativ 1.000 de persoane, iar la mitingul din 19 mai sunt aşteptaţi 40.000 de oameni în Piaţa Victoriei.

107 afișări
Imaginea articolului 1.000 de oameni vor picheta zilnic Guvernul şi Preşedinţia, în 19 mai vor fi 40.000 de oameni

Hossu: 1.000 de oameni vor picheta zilnic Guvernul şi Preşedinţia, în 19 mai vor fi 40.000 de oameni

Bogdan Hossu a spus că decizia privind declanşare grevei generale, începând cu 25 mai, trebuie discutată cu toţi liderii de sindicat, pentu că pentru zilele de grevă nu se plătesc salarii, ceea ce ar putea însemna un ajutor dat Guvernului şi încă o diminuare a veniturilor bugetarilor.

"Această măsură va trebui rediscutată cu toţi liderii", a precizat preşedintele CNS "Cartel Alfa".

Liderul "Cartel Alfa" a precizat că sindicaliştii vor hotărî după mitingul din 19 mai dacă vor recurge la o grevă generală "sau o mişcare de stradă asemănătoare celei din Grecia", respectiv o ieşire regulată şi blocarea Pieţei Victoriei permanent în fiecare zi.

Liderul CNSRL Frăţia Marius Petcu a declarat, luni, la finalul întâlnirii liderilor celor cinci confederaţii sindicale, că sindicaliştii încearcă atenuarea măsurilor de austeritate anunţate de Guvern şi preşedinte.

Petcu a spus că, dacă vor fi aplicate măsurile aşa cum au fost anunţate de preşedintele Traian Băsescu, vor acţiona în justiţie şi vor cere blocarea lor la Curtea Constituţională.

Preşedintele CNSRL Frăţia a mai spus că la întâlnirea de marţi, la care participă sindicatele, patronatele, şeful statului, Guvernul şi partidele politice, le vor fi date toate cifrele referitoare la măsurile anunţate de diminuare a cheltuielilor bugetare, pentru a putea fi analizată situaţia din perioada următoare.

Surse oficiale declarau, duminică, pentru MEDIAFAX, că acţiunile comune de protest ale confederaţiilor sindicale prevăd pichetarea Guvernului şi Preşedinţiei, începând de miercuri până în 19 mai, miting de amploare în 19 mai şi declanşarea grevei generale din 25 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici