11 sisteme de colectare a deşeurilor plutitoare, amplasate pe râurile din nord-vestul ţării

Pe râurile din zona de nord-vest a ţării vor fi amplasate 11 sisteme de colectare a deşeurilor plutitoare, a anunţat marţi, la Satu Mare, ministrul Mediului, Tánczos Barna.

274 afișări
Imaginea articolului 11 sisteme de colectare a deşeurilor plutitoare, amplasate pe râurile din nord-vestul ţării

11 sisteme de colectare a deşeurilor plutitoare, amplasate pe râurile din nord-vestul ţării

Potrivit ministrului Tánczos Barna, tone de Pet-uri şi alte deşeuri curg zilnic pe cursurile de apă, mai ales în perioada viiturilor. O parte dintre acestea traversează frontiera României şi ajung în Ungaria, cauzând inclusiv probleme diplomatice.

El a prezentat marţi la Satu Mare un proiect de anvergură care va implementa soluţii în vederea opririi fluxului de deşeuri de pe râurile din bazinele hidrografice Crişuri şi Someş-Tisa.

Astfel, vor fi amplasate 11 sisteme de colectare a deşeurilor plutitoare, dintre care unul a fost deja pus în funcţiune anul trecut la Tulca, în judeţul Bihor.

„De Ziua Mondială a Apei readuc în atenţia tuturor importanţa acestui resurse inestimabile. Apa dulce nu este o resursă infinită, este o resursă pe care dacă nu o protejăm, putem genera inclusiv crize sanitare sau crize de mediu. Soluţia de durată este prevenţia şi nu intervenţia, comportamentul responsabil al tuturor cetăţenilor, şi stoparea fenomenului deşeurilor abandonate”, a spus ministrul Mediului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici