20 de cutremure în România, în decurs de două zile. Cel mai puternic a fost de 4.4 grade

Aproximativ 20 de cutremure au avut loc în Vrancea şi în Câmpia Romană, începând de duminică după-amiază până luni, la ora 2.15, cel mai puternic având magnitudinea de 4.4 grade pe scara Richter, potrivit informaţiilor postate pe site-ul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

2857 afișări
Imaginea articolului 20 de cutremure în România, în decurs de două zile. Cel mai puternic a fost de 4.4 grade

20 de cutremure în România, în decurs de două zile. Cel mai puternic a fost de 4.4 grade (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Primul seism s-a produs duminică după-amiază la ora 17.47 (UTC), în Vrancea, la o adâncime de 114 kilometri, având magnitudinea de 2.9 grade, iar ultimul în noaptea de duminică spre luni, la ora 2.15 (UTC), în Câmpia Română, cu magnitudinea de 2.6 grade.

Între timp, alte 19 cutremure au avut loc.

Cele mai puternice au avut magnitudinea de 4.4 grade la ora 23.57 (UTC), de 3.9 grade la 0.17 (UTC), de 3.8 la 0.23 (UTC), de 3.6 la 1.33 (UTC).

Seismele nu s-au simţit în Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici