4.500 de studenţi români pleacă anual să lucreze în SUA şi Europa pe timpul verii şi vin acasă cu câte 7.000 de dolari

Cel puţin 4.500 de studenţi români au plecat anul trecut să lucreze în SUA sau în Franţa, Italia şi Spania prin intermediul programului de schimb de experienţă Work & Travel, pe salarii lunare cuprinse între 500 şi 1.000 de euro pe lună.

33 afișări
Imaginea articolului 4.500 de studenţi români pleacă anual să lucreze în SUA şi Europa pe timpul verii şi vin acasă cu câte 7.000 de dolari

4.500 de studenţi români pleacă anual să lucreze în SUA şi Europa pe timpul verii şi vin acasă cu câte 7.000 de dolari (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Deşi nu strâng din salarii mai mult de 3.000 de euro în cele trei luni de program, studenţii români ajung acasă cu venituri de 4.500- 5.500 de euro, suplimentându-şi veniturile printr-un al doilea job, muncă peste program şi bacşişuri.

Andrei T. a plecat în 2007 prin intermediul acestui program în California, în timp ce era student în anul II la Facultatea de relaţii economice internaţionale din cadrul Academiei de Studii Economice.

Citeşte mai multe despre studenţii români care lucrează pe timpul verii în SUA pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici