A fost dezvelită prima statuie din Bucureşti a domnitorului Ştefan cel Mare. Unde este amplasată

Prima statuie din Bucureşti a domnitorului Ştefan cel Mare a fost dezvelită, luni, lângă Piaţa Obor din Bucureşti. Monumentul a costat aproximativ 300.000 de euro.

5425 afișări
Imaginea articolului A fost dezvelită prima statuie din Bucureşti a domnitorului Ştefan cel Mare. Unde este amplasată

A fost dezvelită prima statuie din Bucureşti a domnitorului Ştefan cel Mare. Unde poate fi admirată

„Primul ansamblu statuar din Bucureşti al domnitorului Ştefan cel Mare a fost dezvelit în cursul zilei de luni, 26 noiembrie 2018, de domnul Toader Mugur Mihai, primarul sectorului 2, însoţit de domnul Lucian Cătălin Iliescu, consilier general, preşedintele Comisiei Cultură şi Culte din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, doamna Oana Valeria Zaharia, director AMPT şi autorul lucrării, sculptorul George Tănase”, transmit reprezentanţii primăriei sector 2.

Potrivit reprezentanţilor Municipalităţii, statuia a costat 300.000 de euro.

„Proiectul îmi aparţine, după ce am făcut un amendament la bugetul pe anul 2017. Am motivat nevoia unei statui cu Ştefan cel Mare în Capitală prin faptul că Bucureştiul nu avea un monument al celui mai mare domnitor al ţării noastre, care a fost şi ctitor de mănăstiri”, a declarat, pentru MEDIAFAX”, Lucian Iliescu, consilier general din partea PMP.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici