ACCIDENT în Harghita: Patru persoane, rănite grav pe DN 13 A, la intrarea în Corund

Patru persoane au ajuns la spital, luni după-amiază, în urma unui accident produs la intrarea în localitatea harghiteană Corund, după ce maşina în care se aflau a lovit un alt autoturism, apoi s-a oprit într-un cap de pod, poliţiştii stabilind că şoferul vinovat a adormit la volan.

198 afișări
Imaginea articolului ACCIDENT în Harghita: Patru persoane, rănite grav pe DN 13 A, la intrarea în Corund

ACCIDENT în Harghita: Patru persoane, rănite grav pe DN 13 A, la intrarea în Corund (Imagine: Octav Ganea/ Publimedia)

Subcomisarul Incze Miklos, reprezentant al Biroului de Presă al Poliţiei Judeţene Harghita, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că un bărbat de 40 de ani din Siculeni conducea, luni, pe DN 13 A, iar la intrarea în localitatea Corund, acesta a aţipit şi a pierdut controlul volanului.

Astfel, maşina a intrat pe contrasens şi a lovit un alt autoturism care circula regulamentar din sens opus.

În urma impactului, autoturismul condus de şoferul din Siculeni a ieşit de pe carosabil şi s-a oprit într-un cap de pod.

La locul accidentului s-au deplasat un echipaj de la Poliţia municipiului Odorheiu Secuiesc, o ambulanţă SMURD de la Detaşamentul de pompieri din aceeaşi localitate, o ambulanţă SMURD din Sovata, judeţul Mureş, precum şi două autospeciale de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă(SAJ) Harghita.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că, în urma coliziunii, patru persoane au fost rănite, doi bărbaţi şi două femei, toţi patru din autoturismul condus de şoferul din Siculeni.

"S-a acţionat pentru acordarea primului ajutor medical celor patru victime rănite, două femei - una de 41 de ani, care avea traumatism cranian, şi o alta în vârstă de 65 de ani, cu fracturi deschise la mâna dreaptă şi piciorul stâng. Ambele au fost preluate de echipajele SMURD Odorheiu Secuiesc, respectiv Sovata şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş”, a spus Ciobotariu.

Unul din pasageri, în vârstă de 67 de ani, a suferit un traumatism cranio-cerebral deschis şi fracturi costale, iar şoferul de 40 de ani are mai multe fracturi costale şi contuzii la umărul drept, cei doi fiind preluaţi de echipajele SAJ Harghita şi transportaţi la Spitalul Municipal Odorheiu-Secuiesc.

Şoferul care a adormit la volan va fi cercetat pentru vătămare corporală din culpă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici