Accident pe Lacul Murighiol, soldat cu doi morţi şi doi dispăruţi. Căutarea dispăruţilor a fost sistată noaptea

Două persoane au murit şi alte două sunt date dispărute, după ce s-au răsturnat cu barca pe Lacul Murighiol. Căutarea celor doi dispăruţi a fost sistată lasarea serii.

890 afișări
Imaginea articolului Accident pe Lacul Murighiol, soldat cu doi morţi şi doi dispăruţi. Căutarea dispăruţilor a fost sistată noaptea

Doi morţi şi doi dispăruţi,după ce s-au răsturnat cu barca pe Lacul Murighiol (Imagine: Razvan Chirita/Arhiva Mediafax Foto)

Autorităţile tulcene au fost nevoite să abandoneze, la lăsarea serii, operaţiunile de căutare a celor două persoane dintre cele patru date dispărute, vineri, după ce barca cu care se deplasau între localităţile Caraorman şi Murighiol s-a răsturnat, acţiunea urmând să fie reluată duminică dimineaţă.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Tulcea, zeci de persoane au scotocit zona în care se presupune că s-ar fi răsturnat barca celor patru, dar numai trupurile a doi dintre dispăruţi, un bărbat şi o femeie, au fost găsite, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"La lăsarea serii, operaţiunea de căutare a celorlalte două persoane a fost sistată, urmând să fie reluate mâine (duminică - n.r.) dimineaţă", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Tulcea, Daniela Tulceanu.

Două persoane au murit şi alte două sunt date dispărute, după ce s-au răsturnat cu barca în zona Murighiol.

Prefectul judeţului Tulcea, Lucian Simion Eduard, a declarat că cei patru se întorceau de la o înmormântare, unde fuseseră plecaţi de joi, iar vineri după-amiază "s-a întâmplat ceva cu barca" şi cele patru persoane - doi bărbaţi şi două femei - s-au răsturnat cu ambarcaţiunea în lacul Isacova, posibil din cauza valurilor create, a cioturilor din apă sau a unor plase.

Prefectul a precizat că două persoane au fost găsite înecate, iar celelalte două persoane dispărute au fost căutate, la operaţiune fiind şase ambarcaţiuni la bordul cărora se aflau 23 de persoane.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea, Daniela Tulceanu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că cele patru persoane au fost date dispărute, vineri după-amiază, în jurul orei 17.00, în timp ce se deplasau cu o barcă între localităţile Caraorman şi Murighiol.

Potrivit sursei citate, acestea au fost căutate toată noaptea de către reprezentanţi ai Poliţiei de Frontieră, dar fără succes.

"În cursul dimineţii de sâmbătă, căutările au fost intensificate, participând reprezentanţi de la Garda de Coastă, lnspectoratul Judeţean de Poliţie Tulcea, Căpitănia Zonală Tulcea, ai ISU Tulcea şi ai Primăriei Murighiol, reuşind, în jurul prânzului, să găsească, în zona Lacului Isacova, un bărbat şi o femeie, ambii decedaţi", a mai spus Tulceanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici