Accidentul din Muntenegru: Două dintre femeile rănite nu au aflat încă despre moartea soţilor

Două dintre femeile care au supravieţuit accidentului de autocar din Muntenegru, Maria Derviş şi Georgeta Marinescu, nu au aflat încă despre moartea soţilor lor, Nicolae Derviş şi, respectiv, Ion Marinescu, întrucât medicii au considerat că pacientele trebuie protejate şi nu au nevoie de "emoţii".

1424 afișări
Imaginea articolului Accidentul din Muntenegru: Două dintre femeile rănite nu au aflat încă despre moartea soţilor

Accidentul din Muntenegru: Două dintre femeile rănite nu au aflat încă despre moartea soţilor (Imagine: Shutterstock)

"Niciuna dintre ele (n.r. - Maria Derviş şi Georgeta Marinescu) nu ştie că soţul ei a murit, deoarece aceasta a fost recomandarea dată de către medici pentru a nu crea stări de emoţii, iar pacientele să fie protejate în acest sens. Am discutat cu domnul Mădălin Marinescu, băiatul soţilor Marinescu, care îmi spunea că a stat de vorbă cu mama sa care la un moment dat i-a spus: «Totuşi eu mă simt mai bine du-te să vezi ce face tatăl tău, ai grija de el»", a declarat primarul din Curtea de Argeş, NiNicolae Diaconucitat de corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit aceleiaşi surse, Maria Derviş a fost operată pe creier, iar în prezent este în stare stabilă.

"Doamna Dervis este într-o stare stabilă, vorbeşte, sperăm într-o recuperare rapidă a sa. A fost operată pe creier, i-a fost scos un cheag de sânge şi atunci a vorbit şi a spus cum se numeşte, când a ieşit din comă. A fost confundată cu doamna Georgeta Mateescu, la Terapie Intensivă, de către membrii familiei Dervis şi apoi a fost o durere mai mare că familia Mateescu a primit vestea că ambii părinţi sunt decedaţi şi a urmat vestea bună pentru familia Dervis că doamna trăieşte", a declarat primarul Nicolae Diaconu.

Slujba religioasă pentru omul de afaceri Nicolae Dervis a fost oficiată la Biserica Bolniţa, din cartierul Ivancea, acesta fiind înmormântat în cimitirul acestui lăcaş de cult, într-o criptă pe care defunctul o terminase de câteva săptămâni. La înmormântare au participat peste 2.000 de persoane, fiind prezentă şi mama lui Nicolae Dervis, în vârstă de 87 de ani.

Un autocar cu turişti români s-a răsturnat într-o prăpastie duminică, în jurul orei 18.00, ora României, în urma accidentului pierzându-şi viaţa 18 persoane, iar alte 29 fiind rănite.

Nouă dintre victime sunt din Capitală, cinci din judeţul Argeş, două din Timiş şi câte una din Ilfov şi Cluj.

Patru dintre persoanele din Argeş care au decedat în accident erau din Curtea de Argeş, fiind vorba despre Nicolae Derviş, om de afaceri şi fost consilier local, Mariana Mateescu, ghidul excursiei, profesoară de matematică pensionară, Toma Mateescu, soţul femeii, şi Ion Marinescu, tatăl fostului consilier judeţean liberal Mădălin Marinescu. Cea de-a cincea victimă, Gherghina Buidan, era din Piteşti.

Nicolae Derviş, în vârstă de 65 de ani, fost consilier local, era preşedinte al filialei Curtea de Argeş a PNL. Familia Derviş avea în Curtea de Argeş o fabrică de pâine cu peste 100 de angajaţi.

Nicolae Derviş ar fi trebuit să plece în această vară într-o excursie în Spania, dar a primit în ultimul moment o ofertă cu circuitul din Muntenegru şi Croaţia, cedând călătoria în Peninsula Iberică unui fîn, angajat al brutăriei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici