TRAGEDIA din MUNTENEGRU: Verişoara lui Gabriel Oprea a spus unei rude înaintea plecării că nu va mai călători

Gherghina Buidan, verişoara vicepremierului Gabriel Oprea, care a murit în accidentul de autocar din Muntenegru, a fost înmormântată, joi, în satul natal Crucişoara, din judeţul Argeş, ea spunându-i unei rude înaintea plecării în excursie că aceasta "va fi ultima şi că apoi va renunţa la călătorii".

1135 afișări
Imaginea articolului TRAGEDIA din MUNTENEGRU: Verişoara lui Gabriel Oprea a spus unei rude înaintea plecării că nu va mai călători

TRAGEDIA din MUNTENEGRU: Verişoara lui Gabriel Oprea a spus unei rude înaintea plecării că nu va mai călători (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit Elenei Oprea, soţia fratelui defunctei, femeia a plecat în excursie deoarece nu mai vizitase Muntenegru şi era foarte încântată că va face această călătorie, spunând, totodată, că va fi ultima, după care va renunţa să mai plece în excursii.

"Ştiam că pleacă (n.r. - în excursie), vorbisem cu ea cu câteva zile înainte. Era foarte încântată, spunea că pe acolo nu a fost şi că această excursie o mai face şi atât, că se duce să vadă şi că aduce suveniruri. Eu i-am spus: «du-te, e treaba ta». Era o femeie de treabă şi considera că este ultima excursie, nu voia să se mai ducă în călătorii, dar a fost ultima de tot, din motive tragice, asta e soarta omului, nu ştie ce-l aşteaptă", a declarat Elena Oprea.

Aceasta a mai povestit că la întoarcere urma să refacă pictura exterioară a lăcaşului de cult din satul natal Cernişoara, după ce renovase lăcaşul în interior în urma unei colecte de bani de la rude şi prieteni pe care o iniţiase.

"S-a ocupat în ultimii ani de reabilitarea bisericii din satul nostru Crucişoara, acolo unde a şi fost înmormântată azi. A cumpărat centrală termică, a refăcut pictura interioară şi a renovat o complet şi urma să se ocupe de pictura exterioară a lăcaşului", a spus Elena Oprea.

Vărul femeii decedate, vicepremierul Gabriel Oprea, nu a putut ajunge la înmormântare, însă a trimis o coroană de flori care a fost depusă de doi soldaţi.

"Soţul meu, cu ea şi cu Gabriel Oprea sunt verişori", a mai declarat Elena Oprea.

Gherghina Buidan a fost înmormântată în cimitirul din satul argeşean Cernişoara, aparţinând comunei Cocu, pentru parastas fiind amplasat un cort şi fiind pregătite pachete pentru 300 de persoane.

Un autocar cu turişti români s-a răsturnat într-o prăpastie duminică, în jurul orei 18.00, ora României, în urma accidentului pierzându-şi viaţa 18 persoane, iar alte 29 fiind rănite.

Patru dintre persoanele din Argeş care au decedat în accident erau din Curtea de Argeş, fiind vorba despre Nicolae Derviş, om de afaceri şi fost consilier local, Mariana Mateescu, ghidul excursiei, profesoară de matematică pensionară, Toma Mateescu, soţul femeii, şi Ion Marinescu, tatăl fostului consilier judeţean liberal Mădălin Marinescu. Cea de-a cincea victimă, Gherghina Buidan, era din Piteşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici