TRAGEDIA DIN MUNTENEGRU - Fiul timişorenilor morţi: Mama era bucuroasă că obţinuse locuri în faţă, în autocar

Fiul cel mic al celor doi timişoreni morţi în accidentul de autocar din Muntenegru, înmormântaţi joi după-amiază, a povestit că, înaintea plecării în excursie, mama sa era foarte bucuroasă că negociase cu firma de turism şi obţinuse locuri în partea din faţă a autocarului.

2414 afișări
Imaginea articolului TRAGEDIA DIN MUNTENEGRU - Fiul timişorenilor morţi: Mama era bucuroasă că obţinuse locuri în faţă, în autocar

TRAGEDIA DIN MUNTENEGRU - Fiul timişorenilor morţi: Mama era bucuroasă că obţinuse locuri în faţă, în autocar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mama era foarte bucuroasă că negociase cu firma de turism şi obţinuse locuri în partea din faţă a autocarului", a povestit, joi după-amiază, Vlad Ardelean, fiul cel mic al timişorenilor Mircea şi Luminiţa Doina Ardelean.

Peste o sută de persoane, familie, prieteni, foşti colegi ori colaboratori, dar şi oameni simpli, au participat, joi după-amiază, la Cimitirul Eroilor din Timişoara, la înmormântarea soţilor Mircea şi Luminiţa Doina Ardelean, morţi în accidentul de autocar din Muntenegru.

Cu lacrimi în ochi, fiul cel mic al celor doi soţi decedaţi, Vlad Ardelean, a povestit cum a primit vestea despre părinţii săi şi care au fost ultimele cuvinte pe care i le-a spus mama sa înainte de a urca în autocar.

Vlad Ardelean a povestit că şi-a condus părinţii la autocar, iar mama sa era încântată că va merge în excursie, însă înainte de a urca în autocar a fost foarte atentă să lase totul în regulă acasă, având în vedere că o avea în grijă pe soacra sa, o femeie de 90 de ani.

Ultimele discutii ale lui Vlad cu părinţii săi au fost legate de o pălărie de soare pe care mama sa o uitase acasă, soţul femeii, care a murit în acelaşi accident, promiţându-i că îi va cumpăra o pălărie de soare la prima oprire a autocarului.

Fiul cel mic al celor doi soţi morţi a mai povestit că imediat după plecarea părinţilor săi în excursie s-a dus şi el în staţiunea 2 Mai, unde a participat la un work-shop de fotografie. El a povestit că în acea zi a fotografiat un răsărit de soare superb şi că toată ziua s-a gândit la acea fotografie spunându-şi cât de frumoasă este viaţa.

Ulterior, a aflat de la cumnata sa că autocarul la care îi condusese pe părinţii săi a căzut într-o prăpastie, în Muntenegru.

"Cumnata mea m-a sunat şi mi-a spus că autocarul în care s-au urcat părinţii este filmat căzut în prăpastie, în Muntenegru. Au urmat ore de coşmar, nu puteam să aflu nimic, nimeni nu ne-a spus nimic. Ne-am gândit la ce este mai rău când am văzut lista cu răniţii", a mai spus Vlad Ardelean.

Confirmarea morţii celor doi soţi Ardelean a venit, oficial, în urmă cu două zile, când poliţiştii le-au anunţat vestea.

Mircea şi Luminiţa Doina Ardelean, ambii în vârstă de 68 de ani, din Timişoara, erau pensionari, însă de meserie au fost ingineri constructori.

Un autocar cu turişti români s-a răsturnat într-o prăpastie duminică, în jurul orei 18.00, ora României, în urma accidentului pierzându-şi viaţa 18 persoane, iar alte 29 fiind rănite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici