ACCIDENTUL din MUNTENEGRU - Nicolăescu: 11 răniţi vor fi duşi la Universitar, 10 la Floreasca, 5 la Elias, 4 la Bagdasar-Arseni

Un număr de 11 dintre răniţii care vor fi aduşi din Muntenegru vor fi duşi la Spitalul Universitar, 10 la Floreasca, cinci la Elias, iar patru la Bagdasar-Arseni, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

307 afișări
Imaginea articolului ACCIDENTUL din MUNTENEGRU - Nicolăescu: 11 răniţi vor fi duşi la Universitar, 10 la Floreasca, 5 la Elias, 4 la Bagdasar-Arseni

ACCIDENTUL din MUNTENEGRU - Nicolăescu: 11 răniţi vor fi duşi la Universitar, 10 la Floreasca, 5 la Elias, 4 la Bagdasar-Arseni (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Nicolăescu a precizat că este vorba despre cei 29 de răniţi din autocarul prăbuşit şi de o româncă victimă a unui alt accident produs tot în Muntenegru.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a mai spus că va merge, marţi, în toate cele patru spitale unde vor ajunge răniţii, pentu a verifica stadiul pregătirilor.

Cele patru spitale de urgenţă din Capitală vor avea asigurate stocuri de sânge pentru răniţii aduşi din Muntenegru, cantităţi importante fiind asigurate şi din centrele hematologice din judeţele limitrofe, a declarat, tot pentru MEDIAFAX, coordonatorul SMURD Bucureşti, dr. Bogdan Opriţa.

"Institutul Naţional de Hematologie a pregătit stocuri de sânge pentru toate spitalele. Centrele de hematologie din judeţele limitrofe, respectiv cele din Slobozia, Slatina, Galaţi, Piteşti, ne-au promis ajutor", a spus Opriţa.

Răniţii din Muntenegru vor fi aduşi în ţară, marţi, cu două aeronave ale MApN.

Un autocar cu turişti români s-a răsturnat duminică în jurul orei 18.00, ora României, într-o prăpastie din Muntenegru, accidentul soldându-se cu 18 morţi şi 29 de răniţi.

Accidentul s-a produs la Grlo, pe o şosea dintr-o regiune montană la 30 de kilometri nord de Podgorica, capitala Muntenegrului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici